Treci la conținutul principal

Peptide în produsele cosmetice

Protejați-vă frumusețea și înaintați în vârstă cu grație! Peptidele domină lumea cosmetică anti-aging și, împreună cu acizii AHA și retinolul, au devenit un ingredient căutat pentru regenerarea tenului, netezirea ridurilor și stimularea eficientă a producției de colagen în piele. Descoperiți efectele de întinerire ale peptidelor asupra pielii și a părului!

Ce sunt peptidele?

Peptidele sunt substanțe organice alcătuite din aminoacizi care reglează diverse procese biochimice în celule, țesuturi și organe. În funcție de conținutul de aminoacizi, distingem polipeptidele, oligopeptidele și proteinele, care sunt componentele fundamentale ale pielii. Printre cele mai cunoscute proteine peptidice se numără colagenul, cheratina și elastina.

Prin urmare, peptidele se găsesc în mod normal în corpul nostru, dar, de îndată ce cantitatea lor scade, tenul nostru este slăbit, își pierde elasticitatea și apar ridurile. De aceea, se recomandă suplimentarea peptidelor în produsele cosmetice în combinație cu alte ingrediente active, cum ar fi antioxidanții și vitaminele, pentru a favoriza un aspect proaspăt și tineresc al tenului.

 

Caracteristicile peptidelor

Spectrul de efecte pozitive ale peptidelor asupra tenului și a părului este foarte variat, deoarece caracteristicile lor sunt influențate de numărul, tipurile și ordinea aminoacizilor din fiecare lanț peptidic și există sute de tipuri diferite de interconexiuni de aminoacizi. Prin urmare, produsele cosmetice cu peptide conțin, de asemenea, mai multe tipuri la un loc.

Peptide pentru ten – efecte

 • Ajută la reducerea ridurilor.
 • Catifelează și netezesc tenul.
 • Conferă tenului hidratare.
 • Stimulează producția de colagen și elastină în piele și restabilesc fermitatea.
 • Favorizează regenerarea pielii.

Peptide pentru păr – efecte

 • Consolidează foliculii de păr.
 • Furnizează hidratarea necesară scalpului și rădăcinilor părului.
 • Favorizează creșterea părului, dar și a genelor și sprâncenelor.

Peptide în produsele cosmetice

Datorită efectelor lor pozitive asupra tenului și părului, peptidele sunt folosite în industria cosmetică într-o varietate de produse, cum ar fi serurile pentru ten, cremele, cosmeticele decorative sau șampoanele și măștile de păr. Cosmeticele cu peptide pot îmbunătăți vizibil starea pielii și pot stimula tenul să se regenereze în mod constant și să lupte împotriva semnelor de îmbătrânire. Datorită prezenței naturale a peptidelor în corpul uman, acestea sunt potrivite și pentru tenul foarte sensibil.

Printre cele mai populare produse cu peptide se numără:

 • Crema cu peptide ajută la întinerirea tenului, la reducerea ridurilor și a altor semne de îmbătrânire, precum și la favorizarea hidratării și hrănirii acestuia. Tenul arată mai luminos, mai ferm și mai tânăr.
 • Serul cu peptide poate fi aplicat de două ori pe zi, înainte de a folosi crema preferată pentru ten. Îngrijirea intensivă sub formă de ser cu peptide vă permite să reduceți ridurile și liniile fine și să preveniți apariția lor.
 • Crema de ochi cu peptide contribuie la iluminarea zonei ochilor, înlătură edemele și cearcănele de sub ochi și netezește liniile fine și ridurile.
 • Peptidele pentru bronzare conținute în produsele cosmetice de protecție solară contribuie la hidratarea tuturor straturilor pielii în timpul expunerii la soare, la regenerarea pielii și la combaterea petelor pigmentare.
 • Serul peptidic pentru gene contribuie la hrănirea genelor și stimulează creșterea acestora pentru un aspect și mai atrăgător.

Spuneți adio ridurilor! Serul intensiv peptidic și crema cu peptide răsfață și iluminează pielea și îi redă strălucirea tinerească! Încercați și alte ingrediente cosmetice anti-aging, cum ar fi acidul hialuronic, vitamina E, coenzima Q10 sau extractul de melc și bucurați-vă de un ten proaspăt și hidratat!

întregul text ascundeți textul