Un ten frumos poate fi mai mult decât un vis! Un corector de calitate (din engleză concealer) este arma secretă a oricărei genți cosmetice valoroase. Maschează rapid cearcănele de sub ochi, acneea, vasele de sânge și cicatricile, în plus, luminează tenul și accentuează conturul feței. Citiți în continuare pentru a afla cum să alegeți cel mai bun concealer în funcție de problemele cutanate sau de tipul de ten, iar imperfecțiunile vor dispărea ca prin minune!
Vă întrebați care este diferența dintre fond de ten și corector? Deși corectorul este foarte asemănător cu fondul de ten clasic, principala diferență este consistența mai bogată a corectorului și pigmentarea mai intensă, care permite mascarea mai ușoară a problemelor locale ale tenului. În timp ce fondul de ten se aplică, de regulă, pe întreaga față, corectorul se aplică doar pe anumite imperfecțiuni – de exemplu, coșuri, cearcăne sau pete pigmentare. Fondul de ten și corectorul formează astfel un duo unic.
Dacă doriți cu adevărat să vă bazați pe corectorul dvs., alegeți nu numai nuanța potrivită, ci și textura și tipul potrivit pentru tenul dvs.
Indiferent dacă aveți un ten gras, uscat, problematic sau matur, consistența corectă asigură o estompare perfectă a corectorului în ten.
Un corector solid în stick (cover stick) sau creion este alegerea ideală pentru tenul gras și problematic. Este un corector cu acoperire mare, care poate fi aplicat într-un singur strat pentru a ascunde acneea, imperfecțiunile vizibile ale tenului și roșeața din zona buzelor dintr-o singură tușă.
Sfat: Dacă aveți frecvent probleme cu acneea, încercați un corector pentru acnee cu acid salicilic și alte ingrediente benefice pentru a vă calma tenul și a usca mai repede coșurile.
Corectorul cu burețel sau aplicator este ideal pentru tenul uscat, deoarece nu îl usucă. Datorită consistenței sale fine și mai lejere, are de regulă o acoperire mai mică în comparație cu un corector solid, dar îl puteți stratifica și estompa bine și nu se depune în liniile fine, ceea ce îl face un corector de ochi perfect pentru riduri și ten matur.
Sfat: Pentru tenul foarte uscat sau pentru ridurile adânci, încercați un corector hidratant cu acid hialuronic.
Corectorul semi-lichid pentru față combină proprietățile și beneficiile unui corector solid și ale unui corector lichid la un loc. Are o acoperire mai mare decât corectorul lichid, iar în comparație cu corectorul solid, este potrivit și pentru zona ochilor pentru a masca vasele de sânge, coșurile și roșeața.
Sfat: Vă plac cosmeticele decorative naturale? Încercați un corector natural sau un corector mineral bogat în uleiuri vegetale, extracte de plante și pigmenți minerali de acoperire.
Doriți să mascați anumite imperfecțiuni, să vă iluminați tenul sau mai degrabă să accentuați contururile feței? Atunci când alegeți nuanța potrivită a corectorului, depinde de cum doriți să îl folosiți. Puteți alege nuanța tenului dvs. sau să optați pentru un corector colorat care acoperă probleme specifice ale tenului, ca de exemplu coșurile, cearcănele sau roșeața.
Corector verde pentru acnee, corector galben pentru cearcăne sau poate corector portocaliu pentru ochi? Vă vom sfătui cum să le deosebiți.
Sfat: Suferiți de mai multe tipuri imperfecțiuni în același timp? O soluție practică este paleta corectoare care conține mai multe nuanțe colorate și nude și pot fi folosite în funcție de nevoile actuale ale tenului dvs.
Știți cum să folosiți corect corectorul? Descoperiți câteva sfaturi despre cum să folosiți corect corectorul:
Mascarea unei nopți nedormite, a unei erupții cutanate neașteptate sau a unui coș înroșit va fi mai ușoară ca niciodată! În gama largă de corectoare de pe Notino, veți găsi corector pentru acnee, corector anticearcăn iluminator și cel mai bun corector pentru pete pigmentare, pentru ca micile imperfecțiuni ale tenului să rămână ascunse de ochii lumii!