Parfumuri arăbești - parfumuri orientale

Ai ales
  • Parfumuri orientale
Filtru
Interval de prețuri

la

Cadouri și oferte speciale
Ratingul
  •   38
  •   79
  •   22
  •   1
  •   2
Cele mai vândute

Parfumuri arăbești

Plonjați în oceanul de arome ale Orientului Îndepărtat! Veți găsi parfumuri orientale de lux, cu tradiții de mii de ani, cu ingrediente neobișnuite și cu moduri originale de a crea compozițiile parfumate. De aceea diferă de parfumurile clasice cu care ne-am obișnuit.

Descoperiți parfum arăbeșc exotice și alte arome orientale, cu picanteria, căldura, tonurile lemnoase și notele lor florale puternice! Printre ingredientele preferate se numără lemnul prețios de oud, scorțișoara, vanilia, piperul, lemnul de santal, smirna și tămâia.

Parfumurile orientale reprezintă o alegere excelentă pentru toți cei care își doresc arome neobișnuit de intense. Pentru o experiență unică, descoperiți brandurile orientale Al Haramain și Rasasi. Alegeți parfumul oriental cel mai potrivit pentru dvs., de la Notino!

Michael Edwards, inovator, educator și expert în arta parfumeriei, lansează în 1950 „The Fragrance Clasification Index”, un sistem comun de referință menit să ajute creatorii de parfum să promoveze și să recomande parfumul potrivit. Conform clasificării lui Edwards, există patru grupuri olfactive: floral, oriental, fresh și lemnos. Fiecare grup are propriile caracteristici iar parfumurile  sunt descrise pe baza notelor dominante.  

Ingrediente și Note Dominante

Parfumurile arăbești sunt incluse în categoria parfumurilor orientale și sunt clasificate în cinci subcategorii: Oriental Clasic, Oriental Soft, Oriental Floral, Oriental Lemnos, și Oriental Fresh.

În funcție de ce alegi să folosești, Parfum (20% - 25% conținut de parfum pur), Apă de parfum - EdP (cca 15% parfum), Apă de toaletă - EdT (5% - 10% parfum) sau Apă de colonie - EdC (3% - 5% parfum), te bucuri de diferite intensități ale combinațiilor unice de ingrediente.

Parfumurile arăbești sunt o categorie aparte cu formulări excepționale care încorporează elemente revigorante, intense. Mosc, vanilie, ambră, oud, șofran, paciuli și lemn de santal sunt mixate armonios în creații voluptoase, pline de caracter și personalitate.

Arta parfumeriei. O cultură a excelenței

Parfumieri celebri ca Roja Dove și Clive Christian, cunoscuți pentru unele dintre cele mai bune parfumuri orientale, ating un standard de excelență care înseamnă în primul rând folosirea celor mai prețioase ingrediente combinate cu un talent excepțional în arta parfumeriei. Specii rare de trandafiri, iasomie, ambră gri, sau oud sunt doar câteva exemple din ingredientele folosite care sunt de câteva ori mai scumpe decât aurul pur.

Roja Dove a petrecut trei ani în Orientul Mijlociu pentru a înțelege cultura locală, modul în care ritualul parfumului este întipărit în viața cotidiană și cât de mult spune parfumul despre statutul social al fiecăruia. Parfumurile marca Roja Dove surprind perfect farmecul exotic misterios al Orientului Mijlociu. Mai mult, fiecare sticlă de parfum Roja Dove este o piesă de colecție. Flacoanele sunt fabricate în Franța iar decorațiile din aur pur sunt aplicate manual, în Anglia. Particulele de aur sunt forjate în metal pentru a crea o suprafață reflectorizantă pe care este tipărit numele mărcii, Roja Perfumes. Închiderea este completată cu paisprezece cristale Swarovski care sunt aplicate manual într-un proces de cinci zile. Partea din față a fiecărui flacon este împodobită cu o etichetă de aur, fabricată în Anglia și aplicată manual. Fiecare dintre aceste sticle de parfum sunt plasate într-o cutie de prezentare la fel de elegantă, care este realizată manual de artizani englezi premiați, folosind hârtie de înaltă calitate, realizată exclusiv pentru Roja Parfums.

Parfumurile arăbești sunt despre lux, abundență, ingrediente rare și controversate. Dar mai ales despre status și dorința de a depăși limitele convenționalului.

Parfumuri arăbești clasice

Parfumurile arăbești clasice sunt ideale pentru sezonul de iarnă dar pot fi purtate tot timpul anului în variante mai puțin concentrate, în contextul potrivit. Seducătoare și  voluptoase, parfumurile  orientale sunt mature și  sofisticate. Multe parfumuri arăbești de damă au o solemnitate, o bogăție caldă,  învăluitoare, potrivite pentru purtat seara.  Pentru că sunt create din ingrediente prețioase, notele de bază rămân pe piele timp îndelungat.

Un parfum arăbesc de bărbați foarte apreciat în magazinele Notino este Amouage Journey care are în componență note de portocală amară, cardamom, bergamotă și piper de Sishuan. Creațiile casei de parfum Amouage sunt unele dintre cele mai extravagante și luxoase parfumuri ale prezentului.

Parfumuri arăbești florale

Una dintre cele mai fine categorii de parfumuri orientale este cea florală. Notele predominante sunt cele de floare de portocal și iasomie. Pentru cei care apreciază opulența intensă a parfumurilor arăbești, această categorie va fi cu siguranță pe placul lor. Cel mai vândut parfum arăbesc de damă din categoria „floral” este Armaf Odyssey Femme White Edition.

Parfumuri arăbești fresh

Condimente aromate combinate cu note proaspete de citrice fac parfumurile arăbești fresh alegerea potrivită de purtat în timpul zilei. Din categoria parfumuri arăbești pentru bărbați cu note dominante oriental fresh, recomandăm Dolce & Gabbana The One Mysterious Night.

Dacă iți este greu să te decizi care este parfumul potrivit pentru tine, ai posibilitatea să testezi înainte de a achiziționa. La Notino, găsești travel sizes și mostre de parfumuri arăbești pentru majoritatea produsele pe care le vindem. Iar dacă o mostră nu este disponibilă online, vizitează unul din magazinele din Promenada sau Mega Mall. Consultanții Notino te vor asista în găsirea parfumului potrivit.

Parfumuri arăbești soft

În categoria parfumurilor arăbești soft predomină notele „animalice” și  „balsamice”. În parfumerie,  notele animalice sunt reprezentate de mosc, ambră, ambră gri, zibelină și castoreum. Ingredientele cu miros balsamic includ vanilia, benzoinul, și balsamul de Peru. De adăugat rafinamentul lemnului de santal, iasomia, și trandafirul.  Incontestabil, parfumurile arăbești soft sunt extrem de senzuale.

Parfumuri arăbești lemnoase

Elementele de lemn de santal, lemn de trandafir și paciuli dau o notă de mister și profunzime  ingredientelor tradiționale orientale.  Sunt perfecte pentru a fi purtate în timpul zilei. „Juliette has a gun” este un parfum masculin dedicat exclusiv femeilor care nu conține note florale sau fructate. O notă de vârf fină de paciuli devine incredibil de senzuală combinată cu ambră și iris ca note de mijloc. Chiar dacă este o apă de parfum cu o concentrație de 16%, aroma persistă și își dezvăluie complexitatea în contact cu căldura pielii. Acqua di Parma OUD  este un parfum intens, o aromă care capturează esența oud în cea mai prețioasă formă a sa. Parfumul este o combinație artistică sublimată de notele proaspete de citrice care aduc împreună bogăția esenței de oud, notele de coriandru rusesc și lemnul de santal.