Parfumuri de mosc

Parfum de mosc
Filtru
Interval de prețuri

la

Oportunitate
Intensitate
Pentru cine?
Grupe de parfumuri
Cadouri și oferte speciale
Ratingul
  •   12
  •   7
  •   1
Cele mai vândute

Învăluiți-vă în parfumul care era odinioară privilegiul exclusiv al celor bogați, aristocrați și pri

Moscul este una dintre cele mai vechi substanțe aromatice de origine animală. Este încă unul dintre ingredientele cele mai îndrăgite și mai frecvent întâlnite. Parfumul de mosc are efecte benefice asupra psihicului, relaxează, trezește simțurile și conferă bună dispoziție, așa că și-a găsit foarte repede locul în medicină și în aromaterapie. Este, de asemenea, considerat un afrodisiac foarte puternic.

Moscul conferă parfumurilor finețe și senzualitate. Datorită proprietăților de fixare excelente, care prelungesc persistența parfumului pe piele, este prezent, fie și în cantități mici, în aproape toate parfumurile. Aroma sa curată se regăsește, ocazional, și în săpunuri sau în pudrele de talc pentru copii.

Caracterul aromei de mosc:

Moscul este adesea denumit aroma purității. Este o aromă foarte intensă, senzuală, dulce și catifelată. Ocazional, poate avea subtonuri picante și lemnoase.

Cum se obține aroma de mosc:

Parfumul natural de mosc a fost descoperit de Marco Polo, în călătoriile sale prin Kashmir. Moscul veritabil este un produs animal, secretat de glandele masculilor de cerb moscat, în special în perioada de împerechere. Moscul natural este însă foarte scump, mai scump decât aurul, iar producția de mosc de origine animală a fost complet interzisă în 1979. Cerbul moscat este acum protejat ca specie pe cale de dispariție, moscul natural fiind înlocuit cu substanțe produse artificial.

Pe lângă moscul produs sintetic, parfumeria folosește de asemenea mosc de origine vegetală, care are același miros ca și moscul veritabil. Cele mai utilizate plante sunt angelica, ambreta și mimulus.

Conform tradițiilor străvechi din lumea arabă, esența de mosc era adăugată la tencuiala pereților moscheilor, pentru a emana un miros plăcut, ori de câte ori clădirea era iluminată de soare. Aroma de mosc a cucerit realmente întreaga lume, motiv pentru care oamenii de știință dezvoltă constant noi și noi esențe de mosc, pentru o trăire și mai intensă a plăcerii de a inhala acest minunat parfum. Descoperiți parfumul de mosc ideal pentru dvs., la notino.ro!