Treci la conținutul principal

Cum îngrijim părul

 Vă necăjește aspectul pleoștit, unsuros sau prea uscat al părului dvs.? Chiar dacă îngrijirea corectă a părului nu e mare filozofie, mulți dintre noi repetă aceleași greșeli. Parcurgeți cu noi, pas cu pas, procedura corectă de îngrijire a părului. Cosmeticele corect alese, în funcție de tipul părului, precum și o abordare adecvată vor face minuni. Pe scurt, cum să avem un păr frumos ?

Pasul 1 - Îngrijirea scalpului

Sănătatea părului începe cu scalpul, pe care, din păcate, îl împovărăm adesea cu impurități și cu produse de coafat. Pentru o purificare maximă, folosiți săptămânal un exfoliant pentru păr. Curăță scalpul și îi stimulează circulația sanguină.

Nu putem omite nutriția și hidratarea. Le putem oferi folosind loțiuni și ape tonice pentru păr. Best-seller-urile noastre cuprind tratamente împotriva căderii și pentru stimularea creșterii părului. Aplicați tonicul pe rădăcini și efectuați un masaj delicat, pentru absorbție. Părul superb nu se va lăsa așteptat !

întregul text ascundeți textul

Pasul al 2-lea - Spălarea corectă a părului

Fie că aveți un păr foarte gras, vă vopsiți sau aveți scalpul uscat, sigur vom găsi șamponul potrivit pentru dvs. Părul se spală cu apă călduță. Apa fierbinte irită pielea și dăunează părului, iar cea rece nu clătește suficient. Masați șamponul de la rădăcini până la vârfuri, fără a încâlci părul, și clătiți bine.

Cât de des să ne spălăm părul? Experții recomandă maximum o dată sau de două ori pe săptămână. Spălările prea frecvente i-ar putea dăuna. Dacă părul se îngrașă excesiv sau dacă faceți mult sport, îl puteți spăla în fiecare zi – folosiți însă un șampon delicat, pentru spălare zilnică.

întregul text ascundeți textul

Pasul 3 - Nutriția și hidratarea părului

Știați că spălarea cu șampon deschide structura părului, făcându-l mai vulnerabil? De aceea aplicăm balsamul, care închide structura și netezește suprafața părului. O dată sau de două ori pe săptămână, folosiți și o mască pentru regenerarea intensă a părului.

Îngrijirea fără clătire este un must-have! Serurile pentru păr, uleiurile de păr sau cremele pentru netezirea părului se folosesc ca tratamente suplimentare sau pentru o salvare rapidă a părului.

Cum folosim balsamul sau masca pentru păr? Aplicați-le pe părul spălat, uscat cu prosopul – întotdeauna la cel puțin 3 centimetri de rădăcini. Lăsați să acționeze pe durata recomandată pe ambalaj și apoi clătiți bine.

întregul text ascundeți textul

Pasul 4 - Pieptănarea părului

Începeți cu alegerea periei care se potrivește cel mai bine lungimii și densității părului dvs.

Nu uitați să pieptănați părul, înainte de a-l spăla; în timpul șamponării, doar frământați ușor părul din poziție verticală și apoi stoarceți ușor apa.

Părul ud este mai susceptibil la deteriorare prin pieptănare, lăsați-l deci să se usuce înainte de a-l peria. Dacă părul se încâlcește ușor, aplicați un spray pentru descurcarea părului, înainte de a-l pieptăna.

întregul text ascundeți textul

Pasul 5 - Protejarea termică a părului

Înainte de a pune mâna pe foehn sau pe placă, aplicați pe toată lungimea părului o cremă sau un spray cu efect termoprotector, pentru a preveni deteriorarea părului în timpul tratamentului termic.

Puteți reduce riscul de deteriorare și prin alegerea unor aparate electrice potrivite. Înlocuiți vechiul și agresivul uscător de păr cu un foehn cu funcție de ionizare și alegeți o placă de îndreptat părul, cu cheratină sau cu aburi, care nu distrug fibrele părului. Fiți mai zgârcite cu temperatura. Cu cât părul este mai fin și mai deteriorat, cu atât temperatura trebuie să fie mai scăzută.

întregul text ascundeți textul