Monitorul respirație pentru bebeluși sau baby monitor este un ajutor util pentru un somn liniștit, atât pentru dvs., cât și pentru bebeluș. Datorită sensibilității sale ridicate, dispozitivul veghează respirația bebelușului. Dacă monitorul nu detectează respirația sau dacă aceasta este neregulată, monitorul avertizează părinții în timp util, printr-o alarmă puternică. Vă arătăm ce monitor respirație să alegeți și când este bine să îl utilizați.
Cum funcționează un monitor respirație
Controlul respirației bebelușului cu ajutorul unui senzor special se bazează pe cele mai mici mișcări ale copilului, de la care detectează ritmul respirator. Dacă, de exemplu, nu detectează respirația timp de 20 de secunde sau dacă frecvența inspirațiilor este redusă, detectorul de mișcare declanșează o alarmă puternică, care cheamă părinții. Intensitatea semnalului poate determina copilul să reacționeze și să inspire singur din nou.
Când să folosiți un monitor respirație
Ca o regulă generală, monitorul respirație este potrivit pentru o mamă aflată la primul copil, deoarece îi atenuează nesiguranța inițială și o ajută să doarmă mai liniștită, lucru foarte important în această perioadă. Este important și în cazul copiilor prematuri sau cu probleme de sănătate. Dacă vă întrebați cât timp să utilizați monitorul respirație, este recomandat să încetați să îl folosiți când copilul ajunge la vârsta de 6 - 12 luni. După primul an de viață, copiii se mișcă mai mult în pătuț, iar dvs. puteți înlocui senzorul de respirație cu un monitor audio bebeluși.
Cum să alegeți un monitor respirație
Dacă vă hotărâți să monitorizați somnul copilului cu ajutorul senzorului de respirație, concentrați-vă pe tipul de senzor, pe parametrii importanți și pe celelalte funcții suplimentare care simplifică îngrijirea bebelușului.
Tipuri de monitoare respirație
Datorită diverselor tipuri de monitoare, bebelușul poate fi verificat pe tot parcursul zilei, chiar și în afara pătuțului. De exemplu, dacă bebelușul suferă de regurgitări frecvente, este recomandabil să aveți un monitor respirație în cărucior, chiar și pe timpul zilei, pentru a evita sufocarea.
- Monitor respirație tip placă – Este o placă subțire, cu un senzor plasat direct sub salteaua din pătuț sau din cărucior. Nu deranjează copilul și nu îi restricționează mișcările. Dacă însă copilul ajunge dincolo de placă, monitorul poate declanșa o alarmă falsă. Puteți preveni astfel de situații adăugând o placă pentru a acoperi toată salteaua. Nu este potrivit pentru saltele cu arc.
- Monitor respirație pe scutec – Este un monitor respirație portabil, care se atașează cu o clemă direct pe scutec, lângă buric, astfel încât să atingă burtica. Este potrivit și pentru un cărucior staționar sau pentru un leagăn. Este un aparat wireless fiabil, care însă poate deranja copiii mai mari, iar în mișcare nu funcționează.
- Baby monitor cu monitorizarea respirației – O combinație utilă între un monitor respirație și un monitor audio bebeluși, 2în1, vă permite să controlați copilul cu ajutorul unui transmițător. Acest tip de dispozitiv vă va fi util mai mult timp decât un monitor respirație convențional și, adeseori, este completat cu funcții adiționale, precum controlul temperaturii, vederea nocturnă și monitorul LCD.
- Monitor respirație pentru gemeni – Este vorba despre un tip special de monitor respirație tip placă (pad). Conectează 2-4 plăci la unitatea de evaluare. Se folosește numai dacă bebelușii nu împart același pătuț.
Parametrii cheie pentru alegerea unui monitor respirație
- Raza monitorului – trebuie să fie cel puțin de la pătuțul copilului până la patul dvs.
- Alarma – volumul total al semnalului sonor și posibilitatea reglării acestuia reprezintă întotdeauna un avantaj.
- Viteza de reacție a monitorului – reprezintă timpul dintre detectarea unei probleme de respirație și declanșarea alarmei (de regulă 20 de secunde).
- Bateria – arată modul în care este alimentat dispozitivul și dacă are o lampă de stare a bateriei.
- Dimensiunile plăcii – arată dacă zona scanată este suficient de mare sau dacă poate fi extinsă.
Funcții utile
- Vibrație – unele aparate au o funcție de vibrație, care se activează înaintea alarmei și care impulsionează, de obicei, copilul să respire din nou.
- Indicator luminos – avertizează asupra unei respirații neregulate.
- Memorie – permite vizualizarea înregistrării respirației în ultimele ore.
- Senzori adiționali – pe lângă respirație, aceștia înregistrează și temperatura din încăpere sau temperatura și poziția bebelușului.
- Aplicații – unele monitoare respirație pot fi conectate la telefonul mobil, prin intermediul unei aplicații.
Descoperiți cel mai bun monitor respirație chiar astăzi, ca să dormiți mai liniștit! Monitoare audio, termometre pentru copii, aspiratoare nazale și alte dotări pentru bebeluș utile vă așteaptă la notino.ro.