Treci la conținutul principal

Tipuri de ten: Știți ce tip de ten aveți și cum să îl îngrijiți?

Oferiți tenului îngrijirea specială binemeritată. Am selectat cele mai bune produse pentru tenul normal, sensibil, gras, uscat și problematic. Știți cum să recunoașteți tipul dvs. ten și cum să îl îngrijiți? Citiți caracterizarea scrisă de noi pentru diverse tipuri de ten, precum și o listă scurtă de sfaturi simple, pentru îngrijirea zilnică.

Tenul normal

Cum se manifestă:
Nu este nici prea gras, nici prea uscat. Nu suferă prea des de acnee sau de pori dilatați. Nu se strânge și, de obicei, nu suferă de iritații.

Cum îl îngrijim:
Chiar dacă tenul dumneavoastră nu are probleme, necesită totuși o îngrijire regulată, pentru a fi hidratat și a nu îmbătrâni prematur. Curățați-l seara și dimineața, aplicați un ser nutritiv și, peste ser, o cremă hidratantă. Îndepărtați celulele moarte o dată pe săptămână, cu un exfoliator, iar tenul vă va mulțumi printr-un look plin de sănătate și prospețime. 

AFLAȚI MAI MULTE

 

Tenul uscat

Cum se manifestă:
Este vizibil deshidratat, tensionat, descuamat și aspru la atingere. Se jupoaie și suferă de mâncărimi frecvente. Tinde să se rideze mai des.

Cum îl îngrijim:
Tenul uscat se demachiază și se curăță cu lapte, ulei sau apă de curățare, fără alcool sau alte ingrediente care usucă. Pentru hidratare intensă, aplicați de două ori pe zi un ser de hidratare sau un booster cu acid hialuronic, peste care întindeți o cremă hrănitoare. Completați o dată pe săptămână cu o mască hidratantă. Tenul va arăta mai radiant și mai tânăr.

AFLAȚI MAI MULTE

 

Tenul sensibil

Cum se manifestă:
Suferă de diverse manifestări neplăcute, roșeață sau senzații de arsură. Uneori, iritațiile au drept consecință apariția coșurilor.

Cum îl îngrijim:
Pentru demachierea tenului de tip sensibil se folosesc demachiante delicate, cum ar fi o spumă de curățare sau o loțiune. Apoi calmați tenul cu o loțiune tonică, hidratați-l cu un ser facial cu textură ușoară și continuați cu crema. Nu uitați nici de crema de ochi, specială pentru tenul sensibil. Evitați cosmeticele care conțin alcool, parfumuri artificiale și alte substanțe potențial iritante. Tenul se va simți astfel mult mai bine.

AFLAȚI MAI MULTE

 

Tenul mixt

Cum se manifestă:
Este mai gras în zona T, iar în celelalte zone se comportă mai mult ca un ten de tip uscat.

Cum îl îngrijim:
Îngrijirea tenului mixt necesită produse care matifiază zonele grase, dar le și hidratează suficient pe cele uscate. Tenul se demachiază și se curăță temeinic de două ori pe zi. După ce calmați tenul cu un tonic, aplicați un ser ușor, urmat de o cremă hidratantă cu efect de matifiere. Îngrijirea adecvată uniformizează nuanța tenului, care va străluci de sănătate.

AFLAȚI MAI MULTE

 

Tenul gras

Cum se manifestă:
Se îngrașă adesea și lucește intens. Suferă de pori dilatați și astupați. Fondul de ten nu rezistă bine pe acest tip de ten.

Cum îl îngrijim:
Pentru tenurile grase, demachierea și curățarea sunt mai necesare decât pentru orice alt tip de ten. Gelurile demachiante și spumele lavabile cu apă sunt ideale. Alegeți creme non-grase, cu o textură ușoară de tip gel, care nu înfundă porii. Utilizați un exfoliant fin și o mască facială de curățare, de mai multe ori pe lună. Alegeți produse ușor matifiante și spuneți adio luciului nedorit.

AFLAȚI MAI MULTE

 

Tenul problematic

Cum se manifestă:
Suferă de acnee, puncte negre și pori dilatați. Structura și nuanța tenului sunt neuniforme.

Cum îl îngrijim:
Alegeți de preferință branduri dermato-cosmetice special concepute pentru acnee și alte imperfecțiuni ale tenului. Începeți prin curățarea profundă a tenului, cu gel sau cu apă de curățare. Continuați cu un tonic calmant, o cremă facială non-comedogenă și, la final, aplicați un tratament de regenerare locală, direct pe zonele problematice. Tenul dumneavoastră vă va fi cu siguranță recunoscător.

AFLAȚI MAI MULTE