Îngrijirea sânilor și a mameloanelor

Uleiuri, unguente și creme pentru sâni și mameloane

Mențineți-vă sânii în cea mai bună stare, chiar și pe durata sarcinii și a alăptării! Sânii își schimbă volumul și au nevoie de o susținere de calitate, sub forma unui sutien pentru alăptare, pentru ca glanda mamară sa aibă spațiu suficient. Oferiți sânilor, pe lângă lenjeria potrivită, și o îngrijire intens nutritivă, care mărește elasticitatea pielii și previne ofilirea acesteia, acționează preventiv împotriva vergeturilor și, nu în ultimul rând, îngrijește mameloanele dureroase pe perioada alăptării.

Îngrijirea sânilor în perioada sarcinii

În perioada sarcinii, sensibilitatea mameloanelor crește și, brusc, are loc o schimbare a mărimii bustului, având drept consecințe crăparea fibrelor elastice, uscarea pielii și formarea unor vergeturi pe bust. Folosiți un ulei hrănitor pentru sâni sau o cremă împotriva vergeturilor pe timpul sarcinii, cu efect de fermitate: masați sânii cu mișcări circulare și mențineți pielea suplă și moale.

Sfatul nostru: În timpul sarcinii pot apărea scurgeri spontane de colostru. Pentru a preveni pătarea îmbrăcămintei, vă recomandăm să folosiți inserții absorbante pentru sutien. Există variante de unică folosință.

Îngrijirea sânilor după naștere

  • După naștere, laptele apare în secreția lactată, sânii devin tari și, ocazional, fierbinți. Reduceți disconfortul printr-un masaj regulat al zonelor dure, cu un ulei pentru sâni. Masajul atenuează durerea și stimulează funcția glandelor mamare. Spălați sânul înainte de alăptare.
  • Unguentul protector pentru mameloane sau balsamul calmant pentru mameloane se utilizează întotdeauna preventiv, după alăptare și după spălarea sânilor, pentru a preveni formarea unor crăpături dureroase (așa-numitele fisuri mamelonare). Astfel stimulați regenerarea pielii și calmați iritația. Încercați, de exemplu, o cremă pentru mameloane, cu conținut de lanolină, potrivită și în timpul alăptării, deoarece este inodoră și insipidă. Ștergeți întotdeauna crema de pe mameloane, înainte de alăptare.
  • Crema pentru fermitatea sânilor după naștere îmbunătățește starea generală a pielii și îi mărește fermitatea. Pielea devine suplă și se regenerează mai repede, circulația sanguină se intensifică și, în țesuturile și în mușchii sânilor, pătrunde un influx de oxigen proaspăt, care ajută la menținerea aspectului tineresc al pielii. Crema de fermitate pentru sâni conține unt de shea și de cacao, vitamina E cu efect hidratant și colagen pentru fermitate.

Sfatul nostru: În primele zile după naștere, vă recomandăm să folosiți inserții de hidrogel pentru mameloane, care ajută la regenerarea pielii și pot fi răcite și folosite drept compresă.

Răsfățați-vă sânii în perioada sarcinii și după naștere - și vă vor răsplăti cu un aspect frumos și sănătos! La notino.ro găsiți cea mai bună selecție de cosmetice și de produse pentru gravide și pentru mamele care alăptează.