Treci la conținutul principal

Unt de shea

Untul de shea, denumit uneori și karité sau shea butter, pare, la prima vedere, doar o masă diformă de grăsime gălbuie. Dar nu vă lăsați indusă în eroare de aspectul său. Din baia dvs. sigur nu trebuie să lipsească o bucățică din acest „aur african”, obținut din nucile arborilor sacri de Mangifolia, deoarece are efecte deosebit de benefice.

 

Tradiția folosirii sale se pierde în negura istoriei, acest miracol al naturii fiind echivalat cu aurul încă de pe vremea reginei Nefertiti, a cărei piele era netedă și mătăsoasă tocmai datorită untului de shea. Și-a găsit rapid locul în industria cosmetică și alimentară, deoarece untul de shea brut este foarte bogat nutrițional, plin de acizi grași saturați și de vitamine, iar utilizările sale sunt realmente interminabile.

Proprietățile untului de shea

Untul de shea este considerat o bogăție naturală. Combină atât proprietăți vindecătoare, cât și de înfrumusețare, foarte rar existente într-o singură materie primă. Datorită conținutului ridicat de acizi grași, are un efect benefic asupra pielii, în timp ce vitaminele ajută la menținerea elasticității tenului și la eliminarea ridurilor. Catehinele (agenți antibacterieni naturali) și antioxidanții ajută la vindecarea rapidă a rănilor și la tratarea afecțiunilor pielii.

Efectele untului de shea asupra tenului

 • Ajută la regenerarea celulelor cutanate și promovează producția de colagen, datorită formulei cu vitamina A, cu efecte benefice în combaterea ridurilor.
 • Redă tenului suplețea și fermitatea, datorită conținutului bogat în acizi grași.
 • Oferă o ușoară protecție contra radiațiilor solare (factor UV 3-4), datorită conținutului bogat în vitamina E.
 • Are un rol benefic în tratamentul acneei, redând tenului frumusețea naturală.
 • Accelerează vindecarea cicatricilor, a arsurilor și a înțepăturilor de insecte și calmează reacțiile alergice la nivelul pielii.
 • Este recomandat în cazul problemelor create de psoriazis, de dermatite și de eczeme atopice.
 • În perioada de iarnă, formează un scut protector contra frigului și a umezelii, nu astupă porii și se poate utiliza zilnic.           

Efectele untului de shea asupra părului

 • Favorizează regenerarea rădăcinilor și creșterea părului.
 • Înlătură și vindecă mătreața și are efect benefic asupra scalpului deshidratat, datorită substanțelor antibacteriene naturale.
 • Contribuie la refacerea echilibrului de hidratare al părului și al scalpului cu tendințe de îngrășare excesivă.
 • Conferă părului un luciu sănătos și îngrijește vârfurile despicate.
 • Creează pe păr un filtru protector, contra influențelor nocive ale radiațiilor solare.
 • Pe timpul iernii, protejează părul de îngheț și de umezeală.
 • Îngrijește părul supus des la uscare prin suflare și la îndreptare.

Produse cosmetice cu unt de shea

Untul de shea este potrivit pentru toate tipurile de ten, de la cel uscat la cel normal, de la tenul gras până la acneic. Nu încarcă pielea și nu astupă porii, deci poate fi utilizat zilnic. Fiecare tip de ten are nevoie de o cantitate adecvată, sub formă de produse atent selectate.

Untul pur de shea se aplică întotdeauna pe tenul și părul umede și, cu cât pielea tinde să se îngrașe mai mult, cu atât mai puțin unt de shea veți folosi. Puteți alege fie unt de shea nerafinat, fie unt de shea bio rafinat, care este clarificat, emulsionat și mai ușor de întins. Încercați, de exemplu, untul de shea Saloos, într-un ambalaj practic pentru călătorii.

Cremele cu unt de shea pentru față și corp se aplică de cel puțin două ori pe zi, pentru stimularea producției de colagen și de elastină, ambele contribuind la fermitatea pielii. Reînnoirea structurilor proteice frânează procesul de îmbătrânire a celulelor. Gelurile de duș și săpunurile de mâini lichide cu unt de shea asigură o bună îngrijire și hrănire a pielii, chiar și în timpul dușului zilnic și al spălării frecvente a mâinilor.

Încă din timpul primei spălări, părul uscat și deteriorat este tratat cu măști hrănitoare cu unt de shea, adesea completate cu alte ingrediente rare pentru îngrijirea sănătății părului. Din poșeta dvs. nu ar trebui să lipsească un ajutor indispensabil pentru îngrijirea pielii sensibile a buzelor.  Încercați, de exemplu, Purity Vision, unt de shea pentru buze.

La notino.ro găsiți o paletă largă de produse cu unt de shea. Încercați și dvs. efectele sale miraculoase, pe propria piele!

întregul text ascundeți textul