Treci la conținutul principal

Ureea

Ureea sau carbamida este un compus organic versatil, întâlnit în produsele cosmetice anti-aging și în produsele pentru îngrijirea tenului uscat și sensibil. Acest ingredient cosmetic stârnește uneori reacții controversate. Deși compusul se găsește în urina mamiferelor, ureea cosmetică se obține pe căi sintetice, în laborator, prin reacția unor substanțe anorganice. Descoperirea sa în condiții de laborator a dat naștere chimiei organice.

Caracteristicile ureei

În industria cosmetică, ureea este foarte apreciată, fiind potrivită atât pentru tenul sensibil, cât și - mai ales - pentru tenul atopic. Este absolut sigură și nu provoacă alergii. Utilizarea sa regulată duce la o îmbunătățire a stării de sănătate a pielii.

 

Efectele ureei asupra tenului

  • Combate semnele de îmbătrânire și previne reducerea elasticității tenului.
  • Menține un pH echilibrat al pielii și favorizează pătrunderea altor substanțe active adânc în piele.
  • Leagă o cantitate mare de apă și hidratează tenul în profunzime, fără a-l încărca inutil. Pielea devine suplă și moale.
  • Protejează tenul față de influențele externe nocive și fortifică bariera de protecție cutanată.
  • Previne exfolierea și descuamarea pielii. Modifică în mod benefic structura pielii.

Ureea în produsele cosmetice

Ureea este o substanță naturală proprie pielii noastre. Deși acest ingredient cosmetic este fabricat artificial, pielea îl acceptă ușor, fără reacții adverse. Prezența sa în piele scade odată cu vârsta și, atât hidratarea naturală a pielii, cât și elasticitatea sa sunt reduse. De aceea, se recomandă suplimentarea ureei în piele prin intermediul produselor cosmetice. 

La notino.ro găsiți o paletă largă de produse cu uree, pe gustul dvs. Crema cu uree și unguentul cu uree sunt perfecte pentru ritualul dvs. cosmetic de dimineață și de seară. Crema cu uree pentru față, de zi și de noapte, ajută la întinderea tenului uscat și îi redă suplețea și aspectul tineresc. Unguentul cu uree aplicat după baie oferă pielii nutriție și hidratare intensă.

Pentru călcâiele foarte crăpate și pielea uscată a picioarelor recomandăm o cremă cu uree pentru călcâie. Utilizarea sa regulată face ca pielea picioarelor să devină moale și suplă și previne crăparea sa.

Vară sau iarnă, crema de mâini cu uree nu trebuie să vă lipsească din poșetă. Ureea pătrunde adânc în piele, reține umiditatea și previne apariția eczemelor.

Ureea în cosmeticele pentru față și corp formează un scut protector, care reține hidratarea în interior și vă protejează față de efectele nocive din exterior. Ureea îngrijește eficient chiar și de cea mai sensibilă piele. Încercați-o!

întregul text ascundeți textul