Treci la conținutul principal

Ceramidele

Ceramidele sunt lipide sau grăsimi, compuse din acizi grași și sfingozină, principalele componente ale membranelor celulare din pielea noastră. Deși sunt o parte naturală a pielii noastre, cantitatea lor scade cu vârsta și, după vârsta de patruzeci de ani, practic formarea de noi ceramide se oprește.

Ceramidele împiedică îmbătrânirea pielii și previn apariția ridurilor; de aceea este important să le oferim pielii în continuare, prin produsele cosmetice. Lipsa lor în piele se poate manifesta prin prurit, tensiuni și iritare. Ceramidele din piele și din păr rețin umiditatea și formează o barieră protectoare, motiv pentru care le găsim adesea în produsele pentru ten și păr uscat și în produsele contra eczemei, a dermatitei și a psoriazisului.

 

Caracteristicile ceramidelor

Ceramidele influențează aspectul tenului, sănătatea sa și sensibilitatea la influențele nocive din mediul extern (stresori și agenți patogeni). Datorită ceramidelor, pielea este fermă, densă și bine hidratată. Au chiar și capacitatea de a regenera pielea, până la nivel molecular.

Ceramide pentru ten

  • Protejează pielea împotriva uscării tenului, cauzată de factorii de mediu (încălzire, climatizare, poluare și radiații UV).
  • Refac structura pielii și împiedică subțierea epidermei și pierderea elasticității.
  • Regenerează pielea și acționează preventiv contra apariției ridurilor și a simptomelor îmbătrânirii tenului.
  • Bariera protectoare nu permite pătrunderea în piele a radicalilor liberi, a microorganismelor și a alergenilor.

Ceramide pentru păr

  • Declanșează procese de regenerare în teaca exterioară a părului, reface coeziunea celulară și, astfel, vindecă firul de păr pe întreaga sa lungime.
  • Îngrijesc scalpul și rădăcinile părului și formează o barieră protectoare contra deshidratării și a influențelor negative ale mediului.
  • Mențin părul ferm, puternic, strălucitor și lipsit de mătreață.

Ceramidele în cosmetică

Trecerea anilor slăbește tegumentele și oprește producția de ceramide, care ajută la umplerea spațiului intercelular, astfel încât pielea să pară tânără și fără deteriorări vizibile din cauza îmbătrânirii. Cosmeticele cu ceramide, pentru ten au un caracter preventiv, așa că nu trebuie să ezităm să le folosim regulat după treizeci de ani. După vârsta de patruzeci de ani, aproximativ 60 % dintre ceramide lipsesc, crește rugozitatea pielii și vizibilitatea ridurilor.

Ceramidele sunt o componentă naturală a pielii, de aceea sunt potrivite pentru toate tipurile de ten, inclusiv cel predispus la acnee. Încercați crema de ochi cu ceramide, pentru îngrijirea pielii fine din zona ochilor și pentru prevenirea cearcănelor - sau serurile hidratante și cremele cu ceramide pentru ten uscat.

Ceramide pentru păr, sub forma unor măști, a unor tratamente și a unor balsamuri ajută la regenerarea rapidă a fibrelor deteriorate, protejând în același timp calitatea părului în timpul vopsirii și al tratamentelor termice frecvente.

Tensiunea neplăcută din piele, pruritul, ridurile vizibile și părul fără vlagă sunt simptome ale lipsei ceramidelor din corp. La notino.ro găsiți produse cosmetice cu ceramide pentru ten și zona ochilor sau produse hidratante pentru corp și picioare. Încercați-le și bucurați-vă cât mai mult timp de o piele frumoasă, fără semne de îmbătrânire.

întregul text ascundeți textul