Treci la conținutul principal

Mușețelul

Despre efectele mușețelului asupra tenului și a părului s-ar putea scrie o carte, așa că are reputația unei plante versatile. Bogăția în uleiuri esențiale și în peste o sută de substanțe active conferă mușețelului proprietăți calmante, purificatoare și regeneratoare. În plus, miroase fantastic.

 

Persoanele cu tenul sensibil și iritat apreciază în mod deosebit cosmeticele cu mușețel, deoarece mușețelul atenuează roșeața și pruritul, indiferent dacă este vorba de întregul corp, de scalp sau de zonele intime. În plus, echilibrează și pH-ul, mai ales în ultimul caz.

Proprietățile mușețelului

Mușețelul curăță, calmează și accelerează regenerarea pielii. Conține numeroase uleiuri esențiale și peste 100 de ingrediente active. De aceea, este frecvent utilizat în cosmeticele pentru păr și corp pentru pielea sensibilă. Îl puteți găsi sub formă de ulei de mușețel, de creme, de ape de curățare și de șampoane blânde, cu efect de decolorare.

Efectele mușețelului asupra tenului și a corpului

  • Este grijuliu cu pielea sensibilă, motiv pentru care este potrivit pentru copii și persoanele suferinde de eczeme sau de dermatită.
  • Are efecte de purificare a tenului și previne apariția acneei.
  • Calmează pielea, de exemplu după expunerea îndelungată la soare.
  • Contribuie la atenuarea simptomelor de alergie cutanată.
  • Accelerează regenerarea pielii.
  • Calmează pielea uscată și pruriginoasă și atenuează roșeața.
  • Echilibrează pH-ul în zona intimă, reducând astfel probabilitatea apariției micozelor vaginale.

Efectele mușețelului asupra părului

  • Dacă este folosit în mod regulat, funcționează ca un decolorant absolut natural pentru părul blond.
  • Mușețelul este bogat în uleiuri eterice, care fortifică părul fin și îi conferă luciu.
  • Curăță scalpul și are un efect intens de atenuare a pruritului acestuia.

Cosmetice cu mușețel

Uleiul  sau crema de mușețel reprezintă un ajutor excelent pentru cei suferinzi de acnee sau de dermatite. Aceasta deoarece conține substanțe active ca, de ex., uleiuri esențiale, flavonoide, uleiuri eterice și peste o sută de alte ingrediente active. Întrucât mușețelul este blând cu pielea sensibilă, îl puteți găsi și în produsele cosmetice pentru copii - ca, de exemplu, în uleiurile de baie cu mușețel și în gelurile de duș pentru copii.

Mușețelul sau romanița, cum i se mai spune, are efecte pozitive asupra părului, a tenului și a mâinilor, motiv pentru care îl găsiți în cele mai diverse produse cosmetice. Cremele cu mușețel și uleiurile sunt excelente pentru zona din jurul ochilor sau pe porțiunile înroșite. Produsele se aplică ușor și asigură o calmare imediată a arsurilor și a pruritului.

Îngrijirea părului blond necesită produse speciale, ideal naturale. Poate ați mai auzit și de decolorarea părului cu mușețel. Acest ajutor secret al blondelor le ajută să aibă părul mai deschis, fără substanțe chimice. Șamponul cu mușețel pentru decolorarea părului nu poate lipsi, deci, din echipamentul niciunei blonde.

Deși beneficiile mușețelului sunt minunate, nu exagerați cu cosmeticele care îl conțin. Mușețelul este antialergic, dar, în caz de utilizare excesivă, poate provoca el însuși o reacție alergică. De aceea, când folosiți o cremă cu mușețel, un ulei, un unguent sau un șampon cu mușețel, respectați întotdeauna instrucțiunile producătorului.

Vă interesează compușii cosmetici? Citiți și despre aloe vera sau ceaiul verde în cosmetice!

întregul text ascundeți textul