Treci la conținutul principal

Probiotice

Probioticele sunt microorganisme - sau culturi vii - care populează tenul și influențează sănătatea acestuia în mod benefic. Pielea noastră găzduiește milioane de bacterii, de virusuri și de drojdii, care o protejează față de influențele nocive ale mediului (poluare, bacterii dăunătoare, radiații UV etc.). Dacă susținem funcția de protecție a pielii și menținem aceste culturi în echilibru, pielea va fi protejată împotriva radicalilor liberi și a substanțelor nocive, iar calitatea, textura și capacitatea de hidratare a tenului se vor îmbunătăți. S-a demonstrat, de asemenea, că probioticele reduc sensibilitatea pielii la o diversitate de alergeni.

Caracteristicile probioticelor

Utilizarea probioticelor în cosmetică este o practică nouă, care a revoluționat îngrijirea pielii, datorită efectelor lor benefice, care întăresc capacitatea de apărare a tenului, mențin echilibrul microbiomului (barierei cutanate) și, astfel, garantează frumusețea durabilă și sănătatea tenului.

 

Probiotice pentru ten

  • Au o influență pozitivă asupra sensibilității pielii.
  • Întrețin bariera cutanată naturală, de protecție a tenului.
  • Contribuie la refacerea abilităților de hidratare ale tenului.
  • Previn formarea ridurilor timpurii și încetinesc îmbătrânirea tenului.
  • Reduc pH-ul și, astfel, mențin tenul în echilibru.
  • Repară bariera cutanată și au o influență benefică asupra texturii pielii.
  • Reduc activitatea glandelor seboreice și, astfel, combat acneea, cuperoza (rozaceea) și capilarele sparte.

Produse cosmetice cu probiotice

Dacă tenul nostru nu este în echilibru, se va manifesta prin eczeme, coșuri și sensibilitate crescută. Cosmeticele cu probiotice ajută la promovarea proceselor de curățare în interiorul pielii și, dacă sunt utilizate în mod regulat, lasă tenul mai radiant și mai rafinat. Probioticele sunt potrivite pentru toate tipurile de ten, inclusiv cel sensibil și cel predispus la manifestări inflamatorii.

Printre cele mai bune probiotice se numără lizatele de Lactobacilus și probioticele derivate din bifidus, cum ar fi Bifidobacterium longum. La notino.ro găsiți o gamă largă de produse cu probiotice, selectate pentru pielea problematică și sensibilă la orice vârstă, dar și contra semnelor de îmbătrânire a tenului matur.

Miracolul numit probiotice și-a demonstrat mult timp efectele benefice asupra digestiei și a imunității noastre. Este timpul să oferim aceeași grijă și tenului, întărindu-i capacitatea de apărare, pentru a ne proteja tenul de noxe și a-l menține sănătos. Astăzi, la notino.ro puteți găsi crema cu probiotice, serul probiotic sau masca de curățare cu probiotice ideale pentru dvs., care oferă tenului o armată de bacterii prietenoase, ce vă vor îngriji frumusețea.

întregul text ascundeți textul