Treci la conținutul principal

Apa de cocos și uleiul de cocos în cosmetică

Extractul din cocos, uleiul de cocos și apa de cocos sunt utilizate în produsele cosmetice pentru efectele sale hidratante, regeneratoare și calmante. Acest secret al frumuseții băștinașelor din Pacific se extrage din fructele arborelui de cocos. Interiorul nucii de cocos este plin de lichid, adică apa de nucă de cocos, iar uleiul de nucă de cocos se presează din pulpă.

 

Apa de cocos conține antioxidanți, care protejează tenul față de influențele externe nocive. Conține și vitamine, minerale și citochinine, care stimulează creșterea celulelor, precum și acid lauric, care ajută la încetinirea îmbătrânirii pielii și la reducerea acneei.

Uleiul de cocos are o compoziție apropiată de cea a grăsimilor pielii, deci se absoarbe cu ușurință. Conține o cantitate mare de antioxidanți, care combat îmbătrânirea prematură a pielii și ridurile. Este benefic pentru tenul uscat, sensibil și matur, fiind recomandat în cazuri de eczeme și psoriazis. Efectele sale emoliente vor fi apreciate nu numai de pielea corpului, ci și de păr.

Proprietățile uleiului și ale apei de cocos

Cocosul este bogat în proteine, calciu, magneziu, fosfor, siliciu, vitamine B, vitamina C și multe alte substanțe benefice, care vă vor îngriji cu blândețe frumusețea și vă vor menține pielea sănătoasă și irezistibil de catifelată.

Efectele uleiului de cocos asupra tenului și a pielii

 • Previne formarea ridurilor și îmbătrânirea prematură a pielii.
 • Calmează pielea după expunerea îndelungată la soare și regenerează pielea arsă.
 • Accelerează regenerarea pielii deteriorate (cicatrici, vergeturi).
 • Este minunat pentru masaje, pentru că se absoarbe rapid și relaxează mușchii contractați.

Efectele uleiului de cocos asupra părului

 • Controlează căderea părului și îi redă strălucirea și forța.
 • Hrănește scalpul și atenuează problemele cauzate de mătreață.
 • Fortifică și hidratează părul uscat și deteriorat și repară vârfurile despicate.

Efectele apei de cocos asupra tenului și a pielii

 • Echilibrează nivelul pH-ului pielii și menține țesuturile conjunctive perfect hidratate și puternice.
 • Eliberează tenul de toxine și curăță și regenerează pielea.
 • Este potrivită pentru îngrijirea tenului acneic.
 • Menține tenul tânăr și proaspăt, datorită conținutului bogat în vitamine și în minerale.

Efectele apei de cocos asupra părului

 • Întărește cuticula părului și hidratează vârfurile uscate.
 • Regenerează scalpul și înviorează părul pleoștit și greu.

Cosmeticele cu cocos

Dacă tenul și părul dvs. tânjesc după o doză serioasă de nutriție și hidratare, alegeți cosmeticele cu nucă de cocos. Datorită proprietăților sale regeneratoare și calmante, găsiți nuca de cocos ca ingredient în cremele solare și în cremele calmante pentru pielea iritată. Efectele sale de detoxifiere sunt apreciate și de persoanele care suferă de eczeme și acnee. Este însă comedogenică, motiv pentru care nu este potrivită pentru tenul gras, pe care l-ar împovăra și mai mult.

Datorită capacităților sale de a încetini îmbătrânirea tenului, găsiți nuca de cocos și în compoziția cosmeticelor anti-age. Cremele de cocos de zi și de noapte și măștile de față întăresc pielea și o protejează împotriva deteriorării cauzate de influențele mediului.

Cocosul este folosit adeseori și în cosmetica decorativă; de exemplu, puteți încerca rujuri și luciuri de buze hidratante, cu ulei de nucă de cocos, care mențin buzele suple întreaga zi. Puteți intensifica hidratarea buzelor folosind un balsam de buze cu nucă de cocos înainte de aplicarea rujului.

Șamponul, balsamul și masca de păr cu cocos transformă părul uscat și rigid într-un potop de bucle fine și radiante, de la prima utilizare. Dacă, în plus, suferiți de mătreață, scalp uscat și pruriginos, balsamul cu nucă de cocos calmează problemele, hrănește pielea și stimulează creșterea părului nou.

Datorită conținutului de vitamina E, K și fier, uleiul de nucă de cocos pentru păr este un miracol, fiind de neegalat în materie de îngrijire. Împachetările cu cocos pentru păr reprezintă un ritual de înfrumusețare popular, deoarece previne ruperea părului și îi redă strălucirea irezistibilă. Încercați, de exemplu, un ulei de cocos bio, pe care îl puteți folosi cu curaj pe păr, pe piele și pe întregul corp.

Apelați la capacitățile nutritive ale cocosului, care vă îngrijește într-o clipă pielea și părul, pentru o zi infinit mai parfumată! La notino.ro găsiți o gamă largă de produse cosmetice cu ulei sau apă de nucă de cocos, cu care vă puteți transforma baia într-o oază cu parfum de vară!

Descoperiți și alte ingrediente cosmetice populare: apă de trandafiri, mușețel, propolis sau unt de cacao!

întregul text ascundeți textul