Treci la conținutul principal

Propolis

Propolisul este un amestec de rășini, cu ceară de albine, balsamuri și uleiuri eterice, cu un parfum plăcut aromatic, produs de albine din rășina colectată de pe plante și de pe copaci. Nu este de mirare că vechii egipteni apreciau efectele sale regenerative, deoarece conține peste 300 de substanțe cu efecte antioxidante, vitamine din grupa B, minerale, taninuri și alte substanțe benefice.

Caracteristicile propolisului

Propolisul este o substanță perfect echilibrată, cu efecte regenerative versatile asupra tenului, a părului și a pielii de pe întregul corp.

 

Propolis pentru ten

  • Regenerează pielea crăpată și revitalizează tenul uscat.
  • Eliberează tenul de puncte negre și îngrijește pielea problematică.
  • Ajută în afecțiuni ca eczemele și acneea.
  • Ameliorează calitatea tenului și are efecte regeneratoare.

Propolis pentru păr

  • Revitalizează scalpul și îngrijește rădăcinile părului.
  • Combate căderea excesivă a părului.
  • Ameliorează calitatea părului, repară suprafața firului de păr pe toată lungimea sa și îi conferă strălucire.
  • Înlătură mătreața.

Produse cosmetice cu propolis

Propolisul este prezent de cele mai multe ori în produsele care ajută la întreținerea și la controlul microflorei naturale a pielii. Este folosit pe scară largă și în produsele naturale de parfumerie, unde parfumul său proaspăt, amintind de o pajiște înflorită, este foarte popular.

Propolisul este, practic, netoxic, fiind potrivit pentru toate tipurile de ten, și poate fi utilizat pe termen lung. Poate pune probleme persoanelor alergice la produsele apicole, acestea fiind susceptibile la reacții cutanate neplăcute.

Cea mai mare popularitate și-a câștigat-o în cosmeticele naturale și organice, fie ca parte a altor compuși naturali, fie ca ingredient principal (tinctura de propolis). La notino.ro găsiți o colecție de creme antiacnee cu propolis, precum și loțiuni tonice pentru ten gras și problematic.

Propolisul are efect benefic pentru afte și herpes. Este utilizat și în produsele de igienă bucală, cum ar fi pastele de dinți cu propolis. Dacă suferiți iarna de buze crăpate și de herpes, luați în geantă un balsam de buze cu propolis, pentru un prim ajutor mereu la dispoziție. Pielea crăpată de pe mâini este regenerată de un unguent cu propolis, iar șamponul cu propolis combate mătreața.

Oamenii de știință cred că încă nu au fost descoperite toate proprietățile binefăcătoare ale acestui miracol natural. Propolisul continuă să surprindă prin forța sa și prin utilizarea sa versatilă. Încercați-l chiar azi!

întregul text ascundeți textul