Acizi AHA

Ai ales
  • AHA acid
Filtru
Interval de prețuri

la

Pentru cine?
Cadouri și oferte speciale
Ratingul
  •   17
  •   5
  •   1
  •   1
Cele mai vândute

Caracteristicile acizilor AHA

Acizii AHA (acizi alfa-hidroxil), numiți și acizi din fructe, sunt substanțe organice întâlnite în fructe, în legume și în lapte, cu proprietăți de întinerire, folosite încă de pe vremea Cleopatrei. Principala proprietate a acizilor AHA este eliberarea epidermei de celulele moarte și accelerarea formării unor celule noi, ceea ce duce nu numai la dispariția pigmentării și la reducerea acneei, ci și la strângerea porilor și la netezirea ridurilor.

Caracteristicile acizilor AHA

Aplicarea unui acid AHA ajută la refacerea rapidă a stratului superior al pielii și la repararea structurii sale. Funcționează, deci, ca un exfoliant chimic, care lasă pielea radiantă, întinerită și perfect netedă. În plus, are proprietăți antioxidante și de curățare, care ajută la eliberarea pielii de sebum și de acnee.

Efectele acizilor AHA asupra pielii

  • Conțin clorhexidină, care eliberează tenul de excesul de sebum acumulat în pori. Totodată, reglează excreția acestuia.
  • Repară suprafața pielii și reduc grosimea straturilor cornoase, favorizând astfel absorbția substanțelor nutritive în piele.
  • Leagă în celule cantități mari de apă și hidratează perfect tenul.
  • Uniformizează perfect nuanța tenului și combat pigmentarea.
  • Susțin formarea colagenului și a elastinei, mărind astfel elasticitatea pielii și încetinind formarea ridurilor.

Acizii AHA cel mai des utilizați în cosmetică

Cosmetica modernă folosește cu precădere acizi AHA organici, modificați sintetic, cu efecte benefice diferite, fiecare acid fiind potrivit pentru un anumit tip de ten. În afara tenurilor grase și mature, sunt potrivite și pentru tenul uscat și sensibil.

  • Acidul citric se folosește mai ales la iluminarea tenului obosit, totodată asigurând și protecția împotriva efectelor dăunătoare ale radicalilor liberi.
  • Acidul glicolic are proprietăți de întinerire puternice, fiind utilizat ca exfoliant chimic în dermatologie. Poate fi găsit, în concentrații mai mici, și în preparatele antiîmbătrânire pentru utilizarea la domiciliu.
  • Acidul mandelic este un ingredient popular în tratamentul acneei la adulți. În plus, combate eficient pigmentarea excesivă.
  • Acidul salicilic se folosește mai ales la îngrijirea tenului acneic. Curăță, reduce sebumul și accelerează regenerarea pielii.
  • Acidul lactic este blând chiar și cu tenul foarte sensibil, fiind, astfel, un ingredient popular în creme, în șampoane și în ape de gură.
  • Acidul malic este folosit pe scară largă în cosmetică, pentru proprietățile sale de hidratare atât a pielii, cât și a părului.

Produsele cosmetice cu acizi AHA

Acizii AHA sunt o componentă frecventă a produselor cosmetice pentru exfolierea, iluminarea și curățarea pielii. Alegeți un exfoliant cu acizi AHA și scăpați de celulele epiteliale moarte. Serul cu acizi AHA iluminează tenul tern și obosit. Folosiți un tonic cu acizi AHA și spuneți adio tenului gras.

La notino.ro găsiți cele mai vândute produse cosmetice cu acizi AHA. Alegeți chiar astăzi, dintr-o gamă largă de seruri și de creme cu acizi AHA sau de exfolianți AHA, ca să oferiți tenului dvs. un tratament intensiv, cu efecte aproape imediate. Redați pielii aspectul tineresc și strălucirea!

Descoperiți și alte ingrediente cosmetice populare! Ce spuneți, de exemplu, de acidul hialuronic?