Treci la conținutul principal

Acid hialuronic

Acidul hialuronic este o moleculă de zahăr deosebit de versatilă, căreia i se atribuie proprietăți miraculoase. Este o substanță hidratantă existentă în corpul uman în mod natural și în cantități mari. Fiecare 1 gram de acid hialuronic are capacitatea de a lega până la 6 litri de apă. Astfel, migrația celulelor în corp se accelerează, având ca efect o mai bună reînnoire celulară și un influx sporit de nutrienți și de oxigen. Astfel, ajută nu doar la vindecarea cicatricilor, ci, în plus, menține tenul ferm și elastic și stimulează formarea unor noi fibre de colagen și de elastină.

 

În trecut, acidul hialuronic se extrăgea din crestele cocoșilor, dar astăzi se obține în laborator, din bacterii modificate genetic, iar substanța rezultată este identică cu substanța din corpul uman.

Proprietățile acidului hialuronic

Datorită proprietăților sale miraculoase, ajută pielea să rețină o cantitate mare de apă, care este eliberată treptat. Îngrijită regulat, pielea devine hidratată durabil și mai elastică, se regenerează treptat și are loc diminuarea ridurilor. Dar, odată cu înaintarea in vârstă, conținutul său din piele scade, motiv pentru care este necesar să-l completăm treptat, sub formă de seruri sau de creme cu acid hialuronic.

Efectele acidului hialuronic asupra tenului

  • Hidratează intens tenul. Eliberarea lentă a moleculelor de apă determină hidratarea continuă și hrănirea pielii din interior.
  • Stimulează creșterea celulelor cutanate și favorizează formarea fibrelor de colagen și de elastină, care asigură fermitatea, elasticitatea și moliciunea pielii.
  • Pătrunde în straturile profunde ale tenului, unde combate îmbătrânirea prematură a pielii și ajută la o rapidă diminuare a ridurilor și la netezirea pielii.
  • Are efect benefic asupra acneei și a dermatitei, îngrijește tenul gras.

Efectele acidului hialuronic asupra părului

  • Hidratează părul uscat și deteriorat și previne pierderea umidității, ruperea și despicarea firelor.
  • Netezește fibra părului și redă luciul părului tern și deshidratat.

Produse cosmetice cu acid hialuronic

Datorită proprietăților sale neobișnuite și rezultatelor rapide, acidul hialuronic este unul dintre cele mai căutate ingrediente din industria cosmetică. Produsele cosmetice cu acid hialuronic sunt potrivite pentru toate tipurile de ten, mai ales pentru cele deshidratate, uscate și îmbătrânite.

Acidul hialuronic pur se adaugă la produsele cosmetice pentru îngrijirea tenului, a unghiilor și a părului, dar este inclus și în fillere sau în umpluturile injectabile utilizate pentru a reduce ridurile și a mări buzele cu acid hialuronic.

Pentru îngrijirea regulată a tenului matur și lăsat, folosiți cremă de zi și de noapte cu acid hialuronic, iar, pentru ridurile din jurul ochilor, folosiți o cremă de ochi cu acid hialuronic. Completați îngrijirea cu o mască facială și un ser cu acid hialuronic, pentru umplerea mai rapidă a ridurilor și netezirea tenului.

La notino.ro găsiți găsiți, de asemenea, o mare diversitate de produse pentru păr, cu acid hialuronic - de la șampoane, la măști intense și seruri de păr, care ajută la hidratarea părului uscat și deteriorat și la eliberarea treptată a apei, pentru a preveni ruperea părului și despicarea vârfurilor.

Descoperiți cea mai bună cremă cu acid hialuronic, cel mai bun ser hialuronic sau cea mai bună mască, redați tenului suplețea și tratați-l cu îngrijirea de top pe care o merită cu adevărat.

întregul text ascundeți textul