Treci la conținutul principal

Cosmetice cu ulei de argan

Uleiul de argan este unul dintre cele mai valoroase din lume și, prin urmare, unul dintre cele mai scumpe. Producția sa este foarte dificilă, fiind obținut prin presarea sâmburilor din fructele arborelui de argan spinos, care se găsește doar în sud-vestul Marocului. Un litru de ulei de argan necesită fructe de la aproximativ 4 copaci.

 

Pe piață întâlnim de obicei două tipuri de ulei de argan - ulei cosmetic sau ulei din sâmburi prăjiți, folosit în gastronomie. Uleiul de argan de uz cosmetic are culoare aurie, aromă plăcută și efecte benefice asupra pielii și a părului. Conține acizi grași esențiali, vitaminele A, E și F și caroten, care, nu numai că împiedică îmbătrânirea prematură a pielii, ci, în plus, hidratează pielea și acționează ca un puternic antioxidant. Uleiul de argan se absoarbe foarte repede și nu formează o peliculă uleioasă impermeabilă, lăsând pielea revitalizată și moale.

Proprietățile uleiului de argan

Uleiul de argan protejează pielea față de radicalii liberi nocivi și față de radiațiile UV, care cauzează formarea ridurilor și a petelor pigmentare. Cel mai mare avantaj al uleiului de argan este posibilitatea aplicării nu numai pe față, ci și pe întregul corp și pe păr.

Efectele uleiului de argan asupra tenului

  • Acționează preventiv contra apariției ridurilor și a simptomelor îmbătrânirii tenului și are efect regenerator.
  • Previne uscarea tenului cauzată de influențele mediului și protejează tenul față de radiațiile UV.
  • Hidratează tenul și netezește ridurile fine.
  • Previne apariția vergeturilor, îngrijește cicatricile și catifelează pielea.

Efectele uleiului de argan asupra părului

  • Îngrijește scalpul sensibil și oferă rădăcinilor părului hidratarea necesară.
  • Înviorează părul tern și împiedică ruperea părului uscat și despicarea nedorită a vârfurilor.
  • Îngrijește scalpul uscat și sensibil, atenuează pruritul și revitalizează.
  • Conferă părului forță și îi redă moliciunea și strălucirea.

Cosmeticele cu ulei de argan

Prețiosul ulei de argan are proprietăți nutritive excepționale, fiind folosit de secole pentru efectele sale de întinerire și de înfrumusețare. Are un parfum și o textură plăcută și este potrivit pentru toate tipurile de ten, deoarece nu împovărează pielea și nu astupă porii. Este recomandat în mod deosebit pentru tenul matur, căruia îi redă suplețea și pe care îl întinde ușor.

Uleiul de argan pentru ten se aplică zilnic, pe pielea curată și umezită. Este suficient să încălziți câteva picături în palme și să le întindeți cu mișcări circulare. Îl puteți folosi și ca ser facial de noapte. La îngrijirea de dimineață, vă recomandăm să folosiți o cremă de argan, care poate servi și drept bază de machiaj.

Uleiul de argan pentru păr și scalp se aplică cel puțin o dată pe săptămână, masând scalpul și întinzând uleiul degetele, pe toată lungimea părului. Uleiul de argan îngrijește intens părul uscat și sensibil și îi accelerează regenerarea. Pentru îngrijirea zilnică, alegeți un șampon cu ulei de argan, care lasă părul frumos, hidratat și moale ca o catifea, la fiecare spălare.

Dacă suferiți de riduri și aveți pielea uscată și un păr fără viață, oferiți-vă acest miracol natural, nelipsit din arsenalul cosmetic al femeilor marocane! La notino.ro găsiți o ofertă largă de produse cosmetice cu ulei de argan; încercați, de exemplu, o cremă cu ulei de argan, un gel de duș, un șampon cu argan, un balsam de buze sau o mască de păr cu argan!

Vă interesează, cele mai populare ingrediente cosmetice? Ce ziceți de unt de cacao sau de mușețel?

întregul text ascundeți textul