Scutece textile

Scutece textile pentru confortul bebelușului dumneavoastră

Sunt prietenoase cu pielea copilului, cu mediul și cu portofelul dvs. Clasicele scutece textile au redevenit populare. Cum să vă orientați la selectare și cum să știți dacă scutecele refolosibile reprezintă alegerea potrivită pentru dvs. și pentru bebelușul dvs.?

De ce alegem să folosim scutecele textile

  • Confortul bebelușului: Nu este nevoie să studiați nicio „compoziție”, care, pentru scutecele de unică folosință, poate fi destul de lungă și de plină de nume necunoscute, la care nu știți cum va reacționa pielea bebelușului dvs. Un scutec refolosibil este, pur și simplu, o țesătură, care, probabil, nu va irita pielea sensibilă a bebelușului.
  • Respectul față de mediu: Spre deosebire de scutecele de unică folosință, folosirea scutecelor lavabile nu generează atât de multe deșeuri, deci nu împovărează mediul. Scutecele lavabile se spală după utilizare și rezistă mult timp.
  • Economie de bani: Conform mai multor calcule, scutecele textile sunt mult mai ieftine decât cumpărarea repetată a scutecelor de unică folosință – inclusiv cheltuielile cu spălarea. În plus, le puteți refolosi la al doilea copil.
  • Mai puține griji: Gata cu „vânătoarea“ de promoții la scutece, gata cu cumpărarea, transportarea și depozitarea acestora. Și, mai ales, gata cu gunoiul în exces și cu mirosurile neplăcute, legate de scutecele de unică folosință.

Cum funcționează scutecele textile?

Scutecele textile se pot împărți în două categorii principale, fiecare cu specificul său.

  • Prima variantă „totul într-unul singur“ (All In One, prescurtat AIO), este aproape identică cu scutecele de unică folosință. Toate straturile textile fac parte dintr-un tot, care se spală deodată.
  • A doua variantă este o combinație de scutec-chilot exterior + inserție textilă. Ambele părți oferă numeroase variante de materiale, de sisteme de prindere și de forme. Se pot cumpăra separat, iar înfășarea constă întotdeauna în doi pași.

Scutecele textile (scutecele interne), în funcție de material

Partea absorbantă, care se inserează în scutecul exterior, poate fi confecționată din diverse materiale, fiecare cu avantajele și dezavantajele sale. Există variante din froté, fleece, velur sau crep.

  • Scutecele de bumbac – este cel mai obișnuit material (adesea în diverse amestecuri). Sunt foarte absorbante, materialul este ferm, sunt comparativ ieftine și pot fi spălate frecvent. Dezavantajul constă în materia primă – cultivarea bumbacului este asociată cu producerea unor cantități mari de insecticide și cu un consum de apă sporit. Soluția o constituie scutecele din bumbac bio. Sfatul nostru: Înfășatul devine mai vesel cu scutece din bumbac cu imprimeu.
  • Scutecele din bambus – fibrele pentru fabricarea acestora sunt prelucrate altfel, fiind, prin urmare, mai moi și mai strălucitoare. Dispun de o capacitate de absorbție chiar mai eficientă decât în ​​cazul bumbacului. În plus, bambusul crește rapid și nu necesită tratamente chimice și un consum mare de apă.

Scutecele textile, în funcție de formă

Haideți să vedem ce tipuri de straturi absorbante putem alege.

  • Scutecele pătrate: Cea mai frecventă alegere pentru bebeluși. Nu costă mult, iar capacitatea lor de absorbție este suficientă pentru copiii mici. În plus, se usucă foarte repede. Inserați scutecul pătrat în scutecul exterior tip chiloțel, iar bebelușul rămâne uscat.

Sfatul nostru: Scutecele textile pătrate pot fi folosite și pe post de bavețică, pentru a șterge copilul la gură, a face umbră în căruț și, bineînțeles, pentru înfășat.

  • Scutecele inserabile: Se folosesc la mărirea capacității de absorbție, atunci când scutecele pătrate nu mai sunt suficiente, fiind compatibile cu alte scutece textile. Le găsiți în diverse forme și mărimi – mai scurte pentru nou-născuți, mai lungi pentru bebelușii mai mari. În ceea ce privește materialul, scutecele din bambus reprezintă alegerea clasică.

Scutecele textile vor deveni rapid preferatele dvs. și ale bebelușului dvs. Indiferent din ce motiv le-ați ales, scutecele din bumbac sau din bambus nu vă vor dezamăgi. În plus, dacă alegeți scutece textile cu imprimeu, atât înfășarea copilului, cât și spălarea scutecelor devin mai distractive. Căutați o rezolvare ecologică pentru călătorii, când nu aveți posibilitatea să spălați scutecele? Atunci scutecele ecologice reprezintă compromisul perfect. Alegeți echipamentul pentru bebeluș, de la notino.ro!