Treci la conținutul principal

Rutina de îngrijire a corpului

Aveți deja rutina perfectă de îngrijire a pielii, dar cu îngrijirea corpului mai aveți totuși probleme? În curând nu va mai fi așa! Alegeți cele mai bune produse pentru îngrijirea corpului și aflați cele mai importante principii pentru îngrijirea corpului și haideți să luptăm împreună împotriva celulitei, a firelor de păr nedorite și a pielii uscate. Faceți cunoștință cu cele mai importante sfaturi legate de rutina body care și aflați cum este cel mai bine să vă îngrijiți corpul. Rezultatul va merita – vă veți putea bucura de o piele reîmprospătată, hidratată și mult mai sănătoasă, din cap până în picioare.

Dușul

 

Cu toții știm că dușul face parte din rutina noastră de îngrijire zilnică, dar știți, de fapt, cum să faceți duș corect? Pentru a nu deteriora stratul de protecție al pielii, se recomandă să faceți duș maxim o dată pe zi. Spălați-vă cu apă călduță, nu cu apă fierbinte și faceți duș maxim 5 minute.

Alegeți produsele pentru duș în funcție de tipul dvs. de piele. Pielea uscată se va bucura cel mai mult de uleiuri de duș emoliente, iar cea sensibilă de creme de duș calmante și de emulsii. Pentru părțile intime recomandăm să folosiți gelul pentru igienă intimă.

întregul text ascundeți textul

Peeling pentru corp

 

Luați-vă rămas bun de la scuamele neplăcute și accelerați regenerarea pielii. Rutina dvs. nu ar fi completă fără exfoliere, adică înlăturarea celulelor moarte.

Cel mai bine este să vă exfoliați pielea sub duș, de 1× sau 2× pe săptămână. Aplicați un peeling de corp pe pielea umedă și, cu mișcări circulare, masați-o. Aveți însă grijă să nu apăsați prea tare. La final, clătiți bine peeling-ul.

întregul text ascundeți textul

Depilare și epilare

 

Știți care este diferența între depilare și epilare și pe care dintre aceste metode să le folosiți? Depilarea elimină doar părul de pe suprafață, aceasta nu doare, dar nici nu oferă un rezultat de lungă durată. Pentru depilare se pot folosi aparate de ras sau creme depilatoare.

Epilarea elimină părul cu tot cu rădăcini și lasă pielea netedă mai mult timp. Firele de păr se pot extrage cu un epilator clasic, ceară, precum și pastă de zahăr. Dacă doriți să scăpați de firele de păr nedorite, fără nicio durere și ca rezultatul să reziste câteva săptămâni, puteți să investiți într-un epilator IPL.

întregul text ascundeți textul

Îngrijirea pielii

Ați auzit de regula de trei minute? Acesta este timpul de care aveți nevoie, după duș, pentru a aplica crema de corp. Pielea absoarbe mult mai mulți nutrienți imediat după duș, de aceea va rămâne netedă. În plus, este necesar să vă hidratați pielea ca să o protejați împotriva influențelor externe.

Adaptați-vă rutina de îngrijire în funcție de tipul dvs. de piele. Pentru pielea uscată sunt perfecte unturile de corp grase și uleiurile. Cea mai bună alegere pentru pielea sensibilă sunt loțiunile de corp delicate. În schimb, pielea grasă va beneficia de produse ușoare, cu o compoziție necomedogenică.

întregul text ascundeți textul

Produse antivergeturi și anticelulită

Vă sperie celulita și vergeturile, de pe fesele și de pe coapsele dvs.? Soluția este să aplicați un peeling regulat, să masați pielea și să o ungeți cu cremă. Nu uitați că prevenția este cea mai importantă armă împotriva pielii de portocală și a cicatricilor.

Dacă suferiți deja de celulită și de vergeturi, începeți să folosiți cât mai repede produse cosmetice speciale. Cremele împotriva celulitei, cu cafeină sau cu chilli intensifică circulația sângelui și ajută la dizolvarea celulelor de grăsime. Uleiurile antivergeturi, în schimb, regenerează pielea și atenuează aspectul vergeturilor.

întregul text ascundeți textul

Protecție împotriva transpirației

Vă deranjează mirosul neplăcut de transpirație - sau vreți chiar să opriți transpirația cu totul? Deodorantul va conferi un miros plăcut, iar antiperspirantul va bloca transpirația și va păstra zona de sub braț uscată. Puteți să le combinați - sau încercați produsele 2 în 1.

Antiperspirantul și deodorantul se aplică pe pielea curată, cel mai bine după duș. Dacă vreți să mențineți mirosul plăcut pe toată durata zilei, luați-vă deodorantul cu dvs. și pulverizați-l, din când în când, pentru a reîmprospăta mirosul.

întregul text ascundeți textul

Protecție solară

Credeți că este necesar să vă protejați pielea împotriva soarelui doar vara, la mare? Nu este așa! Protejați-vă împotriva razelor UV dăunătoare oricând ieșiți afară – chiar și atunci când este înnorat. Astfel veți preveni apariția semnelor de îmbătrânire prematură a pielii sau petele pigmentare.

Alegeți-vă crema de soare în funcție de fototipul pielii dvs. și de intensitatea razelor de soare. Aplicați-o cu minim o jumătate de oră înainte de a ieși din casă.

întregul text ascundeți textul