Treci la conținutul principal

Cafeina

Cafeina este cel mai răspândit stimulent natural din lume, efectele sale fiind cunoscute de secole. Se găsește cu precădere în boabele de cafea, în frunzele arborelui de ceai și, în diferite cantități, și în alte plante. Este folosită în industria cosmetică, în principal pentru efectele sale stimulante, care favorizează îmbunătățirea circulației sângelui și a elasticității pielii. Este un antioxidant puternic, care poate elimina radicalii liberi din corp și poate încetini îmbătrânirea organismului.

 

Caracteristicile cafeinei

Cafeina este o substanță activă, folosită mai ales în produsele cosmetice de întinerire. Conferă luminozitate pielii și îi îmbunătățește starea generală. De asemenea, este una dintre cele mai căutate substanțe pentru a reda părului densitatea și a-i stimula rădăcinile.

Efectele cafeinei asupra tenului și a corpului

  • Împiedică uscarea epidermei și echilibrează pH-ul tenului.
  • Ameliorează producția de colagen, stimulează elasticitatea tenului și reduce vizibilitatea ridurilor.
  • Protejează tenul împotriva radicalilor liberi, favorizează regenerarea sa și stimulează formarea celulelor epiteliale noi și sănătoase. În general, ameliorează starea epidermei.
  • Ajută la reducerea acneei, atenuează vizibilitatea cicatricilor post-acneice.
  • Diminuează edemele și combate eficient cearcănele și pungile de sub ochi.

Cafeina pentru păr

  • Reduce căderea părului și stimulează creșterea unor noi fire de păr.
  • Favorizează regenerarea scalpului și hrănește rădăcinile părului.
  • Echilibrează pH-ul scalpului.

Produse cosmetice pe bază de cafeină

Efectele întăritoare ale cafeinei i-au găsit rapid un loc de onoare în cosmetica anti-age. O întâlnim în cremele faciale cu efect de lifting și în cremele pentru zona ochilor. Cremele anticelulită cu cofeină sunt foarte populare, ca și produsele cu efect de fermitate pentru corp.

Binefăcătoarea cafeină este inclusă și în îngrijirea părului. Serurile și șampoanele cu cafeină previn căderea excesivă a părului, stimulând creșterea firelor noi.

La notino.ro găsiți un șampon cu cofeină pentru creșterea părului, ca să vă puteți bucura de un păr des și sănătos. Includeți cafeina în rutina de îngrijire a tenului dvs. și treziți-vă mai frumoasă în fiecare zi. Oferiți-vă doza de cafeină pentru frumusețe, chiar azi!

întregul text ascundeți textul