Treci la conținutul principal

Cosmetice cu biotină

Biotina sau vitamina B7 face parte din grupa vitagenelor, fiind denumită popular „vitamina frumuseții“. Insuficiența acestei vitamine, oricât de ușoară, se reflectă imediat în starea pielii, a părului și a unghiilor. Dacă suferiți de o piele uscată, de acnee sau de eczeme, vă cade prea mult păr sau aveți mătreață, produsele cosmetice cu biotină redau tenului și părului aspectul frumos și sănătos și previn problemele dermatologice. Încercați puterea acestui ingredient al frumuseții, care încetinește îmbătrânirea pielii și albirea prematură a părului!

 

Caracteristicile biotinei

Biotina este o sursă naturală de energie, principala sa funcție fiind de a promova o structură corectă a pielii și a părului, prin protejarea acestora față de efectele nocive ale mediului.

Biotina pentru păr

  • Previne căderea părului și îi favorizează creșterea.
  • Stimulează producția de colagen și mărește fermitatea fibrei părului.
  • Încetinește albirea părului și alte manifestări ale îmbătrânirii părului.
  • Redă părului densitatea, fermitatea și suplețea.

Efectele biotinei pentru ten

  • Previne formarea acneei.
  • Previne uscarea excesivă a tenului și pruritul pielii și este eficientă în combaterea psoriazisului și a altor probleme dermatologice.
  • Protejează tenul față de radicalii liberi nocivi și stimulează producția de colagen, prevenind apariția ridurilor și a altor manifestări de îmbătrânire a tenului.

Produse cosmetice cu biotină

Corpul își primește doza de biotină necesară din alimente, cum ar fi drojdia, alunele sau soia. Mai ales la schimbările de anotimp, care influențează negativ structura pielii și a părului, este de dorit să-i completați aportul prin folosirea șampoanelor, a serurilor și a altor cosmetice cu biotină. Biotina este o substanță proprie corpului, de aceea cosmeticele care o conțin sunt potrivite și pentru tenul sensibil.

Încercați biotina pentru păr primăvara și toamna, când părul este mai predispus la cădere. De asemenea, recomandăm folosirea unui șampon cu biotină și colagen în perioadele de stres crescut, care afectează calitatea părului și îi influențează sănătatea și densitatea. După spălarea părului, nu uitați să-l revitalizați folosind o mască cu biotină pentru păr, un ulei sau un balsam cu biotină.

Biotina pentru unghii are acțiune preventivă împotriva ruperii și a despicării, favorizează creșterea și are grijă de sănătatea patului unghial. Încercați o cremă de mâini cu biotină sau un tratament nutritiv cu biotină pentru unghii, recomandat mai ales în lunile de iarnă.

Descoperiți secretele vitaminei B7, care combate îmbătrânirea prematură a tenului, ridurile și albirea părului! Încercați și dvs. șampoanele, măștile și balsamurile cu biotină.

Vă interesează ingredientele cosmetice? Citiți aici ce avantaje oferă cofeina, ceramidele sau acizii AHA!

întregul text ascundeți textul