Extractul de melc

Cosmetice cu extract de melc

Ideea de a folosi extract de melc în cosmetică poate suna respingător. Calitățile sale miraculoase vă conving însă de contrariul. Emblematicele măști, seruri și creme cu extract de melc sunt apreciate pentru efectele lor de întinerire, nu numai în cosmeticele coreene. Sunt bogate în vitaminele A, E și C și în colagen, care combate semnele de îmbătrânire. Iar elastina oferă pielii fermitate și suplețe.

Extractul de melc a fost descoperit din întâmplare. Muncitorii de la fermele de melci din Africa de Sud aveau o piele incredibil de moale pe mâini și toate zgârieturile se regenerau mult mai repede decât de obicei. Un medic care lucra la fermă a studiat mucusul care le permite melcilor să se deplaseze. Această cercetare întâmplătoare a dezvăluit faptul că mucusul conține o serie de substanțe benefice pielii.

Obținerea mucusului de melc în scopuri cosmetice are loc într-o formă non-violentă. Melcul este mai întâi curățat, traversează o procedură specială și, după culegerea extractului, este pus la loc, sănătos și nevătămat.

Caracteristicile extractului de melc

Extractul de melc este plin de ingrediente benefice pentru ten, cum ar fi acidul hialuronic, colagenul, alantoina, vitaminele și glicoproteinele. Această substanță naturală oferă tenului protecție împotriva deteriorării și a radiațiilor UV și, în plus, îi redă tinerețea și elasticitatea.

Extractul de melc pentru ten

  • Stimulează regenerarea celulară și are efecte de umectare a pielii.
  • Netezește pielea, o hidratează intens și îi ameliorează structura.
  • Stimulează formarea colagenului și a elastinei, combate ridurile și influențele negative ale mediului.
  • Calmează iritarea tenului și reduce manifestările cuperozei.
  • Decolorează pigmentarea nedorită a tenului și regenerează cicatricile.
  • Reduce producția excesivă de sebum în glandele sebacee și, astfel, contribuie la combaterea acneei. Contractă porii.
  • Îngrijește delicat tenul afectat de soare.

Produse cosmetice cu extract de melc

Tocmai datorită capacității incredibil de dezvoltate a melcilor de a se regenera rapid, extractul de melc și-a găsit imediat aplicații în industria cosmetică. Cosmeticele faciale cu extract de melc sunt potrivite pentru toate categoriile de vârstă, fiind folosite și în cazul tenurilor problematice și sensibile.

Datorită efectelor cremei cu gel de melc, pielea foarte uscată și descuamată își recapătă hidratarea și moliciunea. Serul cu extract de melc ajută la întinerirea tenului matur și la îngrijirea tenului acneic. Crema cu extract de melc și masca facială cu extract de melc întind perfect tenul, elimină pigmentarea întunecată și diminuează cicatricile post-acnee. În plus, produsele de curățare cu extract de melc ajută la eliminarea eficientă a celulelor moarte și la regenerarea tenului afectat.

Nu este surprinzător că produsele cosmetice cu mucus de melc au devenit un succes mondial. La notino.ro găsiți o diversitate de produse care vă întineresc zilnic tenul, lăsându-l neted și suplu. Încercați efectele miraculoase ale cremelor de melc, ale măștilor textile sau ale gelului pentru ochi, cu mucus de melc!