Uleiul din arborele de ceai

Tipicul ulei esențial tea tree este aproape incolor, dar se distinge prin inconfundabila sa aromă proaspătă și pătrunzătoare. Acest ulei eteric se obține prin distilarea la aburi a frunzelor arborelui de ceai australian (Melaleuca Alternifolia), un arbore mereu verde, cultivat în Australia de secole.

 

Uleiul de tea tree are aplicații multiple în industria cosmetică. Proprietățile sale purificatoare recomandă uleiul din arborele de ceai pentru acnee și tenul problematic. Nu numai că ajută la regenerarea celulelor pielii, ci decolorează și petele de bătrânețe și atenuează vergeturile. În aromaterapie, este utilizat pentru a oferi încredere în sine și pentru a induce o stare de confort mental.

Proprietățile uleiului din arborele de ceai

Uleiul de tea tree curăță și regenerează tenul, previne dezvoltarea infecțiilor, atenuează edemele și calmează iritațiile. Conține 150 de substanțe active, utilizate cu succes într-o gamă vastă de afecțiuni dermatologice. Uleiul din arborele de ceai este așadar foarte versatil.

Efectele uleiului din arborele de ceai asupra tenului și a pielii

  • Previne apariția acneei și accelerează regenerarea pielii afectate de acnee.
  • Calmează pielea, de exemplu după expunerea îndelungată la soare.
  • Atenuează pruritul epidermei și previne descojirea acesteia.
  • Decolorează petele pigmentare.
  • Efect benefic asupra herpesului.
  • Combate transpirația excesivă și mirosurile neplăcute.
  • Reduce ruperea unghiilor.

Efectele uleiului din arborele de ceai asupra părului

  • Curăță scalpul și are un efect intens de atenuare a pruritului acestuia.
  • Împiedică formarea mătreții și atenuează micozele scalpului.
  • Previne ruperea părului și are efect hrănitor.
  • Redă părului sănătatea și strălucirea.

Cosmeticele cu ulei de tea tree

Uleiul din arborele de ceai este considerat un adevărat ajutor în combaterea afecțiunilor dermatologice. Dacă suferiți de acnee, ten gras sau tern, încercați cosmeticele cu ulei de tea tree, concepute special pentru fiecare tip de ten. Aceasta deoarece uleiul pur de tea tree poate provoca reacții alergice, iar, dacă este utilizat incorect, eficacitatea sa scade.

Acest ulei eteric este adăugat într-o gamă largă de produse cosmetice, inclusiv șampoane tea tree și măști pentru păr, creme tea tree pentru acnee, loțiuni tonice și măști pentru față, săpunuri, unguente tea tree, deodorante și geluri tea tree pentru igiena intimă.

Datorită conținutului de hidrocarburi de terpenă, care combat bacteriile și ciupercile, uleiul de tea tree acționează rapid asupra acneei și a altor probleme dermatologice, iar primele rezultate apar în câteva zile. În plus, uleiul influențează benefic permeabilitatea membranelor celulare și, astfel, ameliorează calitatea tenului.

Este important ca, în timpul tratamentului cu ulei de tea tree, să vă asigurați că tenul este protejat față de lumina soarelui. Uleiul sensibilizează tenul, de aceea este necesar să vă protejați cu un factor UV ridicat.

Indiferent dacă vă hotărâți să folosiți efectele binefăcătoare ale uleiului esențial de tea tree pentru acnee, păr sau întregul corp, explorați gama largă de produse de la notino.ro și completați-vă rutina de frumusețe cu acest miracol natural, cu efecte realmente uimitoare!

Doriți să încercați și alte ingrediente cosmetice naturale? Ce-ați spune de aloe vera sau de mușețel?

întregul text ascundeți textul

Ai ales

  • Cosmetice și accesorii
  • Ulei din arbore de ceai
Afișare filtru Restrânge filtrul
Cele mai vândute