Suzete și tetine

Filtru
Interval de prețuri

la

Material
Brand
Cadouri și oferte speciale
Ratingul
 •   2
Cele mai vândute

Cum alegem cea mai bună suzetă pentru bebeluș

Suzetă sau tetină… fiecare îi spune altfel. În orice caz, o suzetă bine aleasă poate calma bebelușul, oferindu-i un sentiment de mulțumire, dar îl poate ajuta și să doarmă pe spate, așa cum este recomandat. Aflați cum să alegeți cea mai bună suzetă. Veți vedea că nu este nimic complicat.

Ce mărime să alegem?

Mărimea este unul dintre cele mai importante criterii la alegerea suzetei.

 • Cel mai simplu este să urmați instrucțiunile utilizatorului. Mărimile suzetelor variază în funcție vârsta copilului, de la 0 la 18 luni. Există însă și suzete 18luni+, pentru copiii mai mari.
 • Suzeta pentru nou-născuți sigur nu va fi potrivită pentru bebelușii mai mari și invers. Mărimea adecvată a suzetei previne dezvoltarea incorectă a cavității bucale a copilului.

Suzetă decupată sau suzetă rotundă?

Chiar dacă discul suzetei rămâne în afara gurii copilului, acesta are o funcție indispensabilă. Dispune de orificii de ventilație, care sunt importante pentru respirația optimă a copilului sau pentru drenarea salivei.

 • Discul în formă de opt sau de fluture – deci cu decupaj sus și jos – permite două moduri de introducere în gura bebelușului.
 • Discul cu decupaj în zona nasului indică, prin forma sa, modul unic de introducere în gură și este comod pentru bebeluș.
 • Suzeta rotundă arată foarte drăgălaș. Asigurați-vă însă că nu apasă pe năsucul copilului.

Suzetă simetrică sau asimetrică?

Depinde de bebeluș ce formă de suzetă (sau de tetină) preferă. De aceea, alegeți ambele tipuri, pentru a putea testa care îi convine cel mai bine micuțului dvs.

 • Tetina asimetrică (suzeta anatomică) urmează forma gurii, datorită porțiunii aplatizate pe o parte. Se introduce cu partea rotunjită în sus.
 • Tetina simetrică (suzeta fiziologică) are formă de picătură, asemănătoare mamelonului. Există și rotunde (așa-numitele cireși), de asemenea inspirate de forma mamelonului.
 • Suzeta ortodontică poate avea formă simetrică sau asimetrică. Ajută limba bebelușului să stea în poziția corectă, forma sa având o contribuție maximă la buna dezvoltare a cavității bucale.

Suzetă din silicon sau din cauciuc?

Întâlnim frecvent 2 tipuri de material: cauciucul sau latexul și siliconul medicinal. Ambele materiale au avantaje și dezavantaje.

 • Suzeta din latex: Cauciucul, din care se fabrică latexul, este un material natural, de aceea suzeta are o nuanță gălbuie. Unii bebeluși acceptă gustul tipic de cauciuc, alții nu. Este foarte moale și flexibilă. Suzeta din cauciuc se întreține mai ușor, comparativ cu cea din silicon. Achiziția sa este mai prietenoasă cu mediul înconjurător.
 • Suzeta din silicon: Este complet transparentă, fără gust sau miros și ușor de întreținut. Suzeta din silicon este rezistentă la temperaturi ridicate, de aceea are o durată de viață mai lungă. În comparație cu latexul, este însă mai puțin elastică.

Ce alte accesorii mai putem cumpăra odată cu suzeta?

 • În primul rând, vă recomandăm să cumpărați mai multe suzete, nu doar una singură. Se pierd foarte des.
 • Cumpărați și un clips pentru suzetă. Acesta se fixează de hăinuța bebelușului; astfel, suzeta nu se rătăcește și nici nu cade pe jos. Oferta noastră include clipsuri cu multe forme și designuri atrăgătoare.
 • Pentru călătoriile lungi și scurte, cumpărați și o cutie pentru suzetă. Menține tetina curată și igienică, oricând gata de folosire.

Suzeta face ca primele zile, săptămâni și luni ale bebelușului dvs. – și prin urmare și ale dvs. – să decurgă mult mai plăcut. Selectați tetinele confirm criteriilor menționate și lăsați bebelușul să-și aleagă cea mai bună suzetă, după propriile preferințe.