Treci la conținutul principal

Sfaturi și sugestii pentru viitoarele mame

Cum să vă îngrijiți în perioada sarcinii, cum să vă pregătiți pentru naștere și ce nu trebuie să lipsească din echipamentul bebelușului? Citiți aici sfaturi și sugestii pentru viitoarele mămici.

Sunt însărcinată

Felicitările noastre, în câteva luni veți fi mamă! Haideți să ne uităm împreună la câteva ajutoare istețe, datorită cărora sarcina va fi o bucurie nu doar pentru dvs., ci și pentru corpul dvs.

Multe femei suferă de vergeturi în perioada sarcinii. Nu este însă nevoie să disperați datorită câtorva mici cicatrici. În nouă luni, corpul dvs. este capabil ca, dintr-o celulă, să creeze un bebeluș frumos. Fiți mândră de dvs.! Cât privește vergeturile, acestea pot fi evitate printr-o hidratare temeinică. De aceea, acordați atenție maximă regimului de hidratare, ungând zonele predispuse la vergeturi (abdomen, bust, coapse și fese) de 2 ori pe zi, cu o cremă antivergeturi.

 

Vi se ridică părul pe cap când auziți de secționarea perineului? Așa numita epiziotomie este o intervenție chirurgicală obișnuită, care facilitează nașterea copilului. Vindecarea nu decurge însă mereu conform planului, de aceea, dacă preferați să evitați această operație, masați-vă perineul pe toată perioada sarcinii, cu un ulei de masaj special. Îl pregătiți astfel pentru solicitarea fizică neobișnuită din timpul nașterii și poate chiar reușiți să evitați complet epiziotomia.

Cât privește produsele cosmetice pentru gravide, citiți cu atenție compoziția fiecărui preparat. Evitați retinolul, inclus frecvent în produsele pentru ten acneic. Concentrația sa ridicată influențează negativ dezvoltarea fătului. Iar vara, când vă expuneți la soare, ungeți burtica, de preferință cu creme cu filtre minerale protectoare.

Sugestie! Când să încercați cosmetice naturale, cu compoziție minimalistă, dacă nu în perioada sensibilă a sarcinii?

întregul text ascundeți textul

Mergem la maternitate

A început ultimul trimestru de sarcină, ceea ce înseamnă un singur lucru. A sosit momentul să vă faceți bagajul pentru maternitate! V-am pregătit lista cu tot ceea ce aveți nevoie.

Nașterea este ca o mică petrecere birocratică. Sunt necesare atâtea documente! Nu uitați de:

  • carnetul gravidei
  • buletin
  • cardul de asigurare de sănătate
  • certificatul de căsătorie sau consimțământul de paternitate autentificat, dacă nu sunteți căsătorită
  • declarație privind numele bebelușului
  • plan de naștere (dacă aveți)

 

Pe lângă produsele de igienă obișnuite, luați în geanta personală cel puțin două pachete de absorbante pentru maternitate și câteva perechi de chiloți absorbanți, de unică folosință. Nu toate maternitățile au hârtie de toaletă moale, așa că două role sigur vă vor prinde bine. Un accesoriu ingenios și util sunt și inserțiile absorbante pentru sutien, care absorb scurgerile de lapte.

Sugestie! Luați chiloți cu o măsură mai mare decât cea obișnuită. La maternitate nu contează estetica, ci, mai ales, un maximum de confort.

Alăptarea este o adevărată știință. De regulă, doare puțin la început, un motiv în plus pentru a oferi mameloanelor o îngrijire specială. Ungeți-le cu regularitate, folosind o cremă hidratantă, de preferință una pe care nu va trebui să o ștergeți înainte de a alăpta. Dacă aveți mult lapte, veți aprecia o pompă de sân, care elimină imediat disconfortul și previne apariția inflamațiilor cauzate de acumulările de lapte.

În geanta bebelușului luați, în principal, scutece, suporturi pentru schimbat scutecele, hăinuțe și o suzetă (pentru orice eventualitate!). Sigur îi va prinde bine și o păturică de înfășat; cele de spital au o mulțime de șnururi, iar bebelușul nu are întotdeauna suficientă răbdare pentru ele. Veți aprecia și un ulei pentru copii, care se aplică pe pielea umedă – pentru o absorbție mai bună.

Sugestie! Nu luați pentru bebeluș hăinuțe care se îmbracă peste cap. Aceasta este recomandarea a 11 din 10 femei.

întregul text ascundeți textul

Sunt mamă

În sfârșit, ați ajuns acasă cu bebelușul și căutați să vă planificați timpul de o manieră convenabilă tuturor. O mulțime de accesorii fac ca această perioadă agitată să decurgă mai ușor. 

Schimbarea scutecelor va face parte din rutina dvs. zilnică, pentru câteva luni. Cel mai simplu și mai delicat este să spălați bebelușul la chiuvetă, cu apă călduță de la robinet. Dacă sunteți în afara casei, folosiți practicele șervețele umede. Dacă pielea copilului este predispusă la eritem de scutec, aerisiți-o și ungeți-o cu regularitate. Scutecele textile clasice sunt un ajutor deosebit de convenabil. Sunt ca o combinație universală, de prosop-cârpă, pentru șters copilul.

Sugestie! Pentru ștergerea pielii fine a copilului, este indicat să procurați scutece din bambus. Sunt mult mai moi decât cele de bumbac.

 

Când bebelușul doarme, mama se poate răsfăța cu luxul denumit duș! Este suficient să porniți monitorul pentru bebeluș și să-l aveți mereu aproape. În primele șase săptămâni și chiar și ulterior, este o idee bună să folosiți produse pentru igiena intimă care nu ustură și care, în plus, refac pH-ul natural al zonelor intime. Și bebelușul? Îmbăiați-l în apă cu ulei, insistând asupra unor zone cum ar fi cutele pielii, degețelele, zona de sub bărbie și cea de la spatele urechilor.

Sutienul pentru alăptare face, desigur, deja parte din viața dvs. Dacă nu alăptați, nu este cazul să plecați capul. Printre marile invenții ale secolului se numără și încălzitorul de biberoane, care păstrează, atât laptele artificial cât și mâncarea, la temperatura optimă. Îl veți folosi mult și des. Mai mult, poate fi folosit atât acasă, cât și în călătorii!

întregul text ascundeți textul

Acum vă simțiți ceva mai ready să deveniți mamă? Vă ținem pumnii și vă urăm toate bune și frumoase în această nouă etapă! <3