Treci la conținutul principal

Diagnosticarea părului

Cunoașteți tipul părului dvs. și nu știți cum să-i oferiți cea mai bună îngrijire posibilă?

Fiecare păr este unic. Calitatea și structura sa se schimbă odată cu vârsta, regimul alimentar, dar și după anotimp. În plus, alegerea corectă a îngrijirii tipului de păr ajută nu numai la aspectul frumos al părului, ci și al scalpului.

Păr uscat

Părul uscat se manifestă printr-un luciu insuficient și o textură aspră. Este greu de pieptănat, se încurcă și își pierde elasticitatea naturală.
 
Recomandări privind îngrijirea:
 • Încercați să limitați la minimum tratamentele termice și mecanice ale părului. Alegeți produse cosmetice adecvate, care să corecteze problemele părului dvs.
 • Baza este șamponul, care curăță scalpul și pregătește cuticula părului pentru primirea substanțelor active.
 • Nutriția părului se realizează prin completarea rutinei de hidratare și de hrănire a părului cu un balsam. În plus, folosirea unei măști cel puțin o dată pe lună asigură părului hidratarea în profunzime.
 • Dacă visați la o coafură netedă și lucioasă, puteți alege produsul potrivit dintr-o serie întreagă de uleiuri și de seruri pentru părul tern, care oferă totodată protecție termică și contra electrizării.

Păr vopsit

Indiferent dacă doriți să vă schimbați culoarea părului sau doar să acoperiți firele albe, părul vopsit suferă adesea de deshidratare, de luciu insuficient sau de decolorarea vopselei.
 
Recomandări privind îngrijirea:
 • Produsele pentru păr vopsit vă ajută să mențineți culoarea și strălucirea părului, cât mai multă vreme. În plus, oferă atât părului, cât și scalpului nutriția necesară.
 • Baza este șamponul, care evidențiază culoarea părului. Întrucât părul vopsit are oricum tendința de a fi mai uscat, este importantă și îngrijirea ulterioară, sub formă de balsam sau de mască. Aplicați întotdeauna aceste produse pe părul spălat și uscat în prosop și respectați durata de acțiune recomandată.
 • Pentru un plus de strălucire și de protecție termică, folosiți tratamente finale sub formă de uleiuri, de creme, de seruri sau de lichide. Majoritatea sunt ușor parfumate, ceea ce conferă un efect în plus și o senzație plăcută după coafat.

Top produse pentru păr vopsit

Păr gras

Părul gras este pleoștit, greu de coafat și cu aspect neglijent. În plus, are tendința de a se aglomera în șuvițe inestetice, spre nemulțumirea femeilor și a bărbaților, deopotrivă.
 
Recomandări privind îngrijirea:
 • Șamponul dedicat acestui tip de păr nu irită scalpul și nu-l usucă, prevenind astfel producția excesivă de sebum. Cel mai convenabil șampon este unul cu consistență lejeră și capacitatea de a calma scalpul.
 • Este bine ca, din când în când, să înlăturați sebumul în exces, cu ajutorul unei măști cu argilă, care absoarbe eficient sebumul.
 • Dacă nu reușiți să spălați părul atât de des pe cât ar fi necesar, apelați la un șampon uscat, care este ajutorul dvs. ideal.

Păr deteriorat

Părul împovărat pe termen lung de procedurile chimice sau de tratamentele mecanice și chimice își pierde suplețea naturală, are un aspect mat și devine fragil, chiar cu tendință de rupere.
 
Recomandări privind îngrijirea:
 • Prevenirea și corectarea constau în tratamente blânde, în hidratare și în nutriție completă. Produsele adecvate sunt cele cu conținut de cheratină, de ceramide, de vitamine sau de colagen.
 • Baza este un șampon regenerator, care curăță părul și îl pregătește pentru îngrijirea intensă, sub forma unui balsam de re-texturare. Indispensabilă este și nutriția cu ajutorul măștilor, cel puțin o dată pe săptămână.
 • Dacă tratați termic părul, nu uitați de protecția termică, sub formă de creme, de lichide sau de uleiuri, care conferă părului strălucire și un look sănătos.

Top produse pentru îngrijirea părului deteriorat

Probleme cu mătreața

Formarea mătreții este un proces natural, de reînnoire cutanată. Dacă însă celulele cutanate sunt produse în exces sau prea rapid, devin vizibile și, adesea, afectează încrederea în sine a persoanei. Formarea mătreții nu este specifică scalpului uscat, pot suferi de ea și cei cu părul gras. Un fenomen neplăcut care acompaniază adesea mătreața poate fi și scalpul iritat sau pruriginos.
 
Recomandări privind îngrijirea:
 • Combinația corectă de produse poate elimina durabil mătreața. Este indicat ca, înainte de aplicarea șamponului, să folosiți un exfoliant pentru scalp, care înlătură celulele moarte și favorizează microcirculația.
 • Șampoanele antimătreață suprimă producția sa în exces și conțin substanțe care curăță delicat scalpul.
 • Rezultatele acțiunii șamponului pot fi amplificate, prin folosirea tratamentelor de îngrijire, cu sau fără clătire.
 • Părul nu trebuie împovărat inutil cu tratamente chimice sau mecanice.

Top produse pentru păr cu mătreață

Căderea părului

Căderea părului poate fi o afecțiune sezonieră sau o manifestare a unor probleme complexe, legate de un dezechilibru hormonal sau de vitaminizarea insuficientă. Poate însă indica, pur și simplu, o îngrijire neadecvată a părului. Părul este fragil și slăbit și cade, chiar și când nu este pieptănat sau coafat.
 
Recomandări privind îngrijirea:
 • În acest caz, este indicat să se înceapă cu șampoanele contra căderii părului, care stimulează activitatea rădăcinilor.
 • Îngrijirea trebuie să includă aplicarea fiolelor de concentrat cu aminexil, a vitaminelor și a altor substanțe nutritive, cu rolul de a încetini căderea părului.
 • Tonicele și tratamentele pentru păr stimulează și hrănesc scalpul. Folosirea lor pe o perioadă îndelungată duce la creșterea densității și a volumului părului.
 • O rezolvare rapidă a problemei o constituie folosirea sprayurilor colorate, pe porțiunile cu o reducere vizibilă a părului.

Păr decolorat

Indiferent dacă este vorba de decolorare sau doar de șuvițe, părul decolorat chimic necesită îngrijire specială, care menține nuanța dorită, hidratează și conferă o strălucire naturală.
 
Recomandări privind îngrijirea:
 • Șamponul ideal pentru părul blond previne pierderea culorii. Dacă vă doriți o nuanță de blond rece, alegeți un așa-numit șampon neutralizator (silver), a cărui utilizare elimină tonurile calde ale părului.
 • Părul lung are tendința de a se electriza, iar vârfurile de a se despica. Contracarați ambele probleme printr-o hidratare adecvată, cu balsamuri și măști pentru păr decolorat.
 • Nu vă speriați de nuanțele albastre sau violet ale acestor produse, care au rolul de a neutraliza tonurile calde.
 • Completați ritualul de îngrijire cu creme nutritive și uleiuri, care întăresc și fortifică firul de păr.

Păr lipsit de volum

JPărul prea fin are tendința de a arăta pleoștit și nu atinge volumul dorit. Adesea firul este foarte subțire și se îngrașă rapid. Rezolvați problema prin îngrijire și cu o tunsoare adecvată.
 
Recomandări privind îngrijirea:
 • Este bine să pieptănați părul înainte de spălare. Șampoanele pentru păr fără volum se folosesc în cantitate adecvată, ca și balsamul, care se aplică doar pe lungimi, pentru a nu încărca suplimentar părul la rădăcină.
 • Pentru a obține mult-doritul volum, apelați la produse de coafat, deoarece acestea învelesc firele într-un microfilm, care fortifică părul și separă firele. Astfel se evită lipirea firelor, menținând mișcarea naturală a părului.

Top produse pentru păr cu fir subțiat