Termometre pentru copii

Cum alegem cel mai bun termometru pentru bebeluș sau copilul mic

Cum putem lua temperatura celor mici ușor, rapid și precis? Un termometru digital trebuie să facă parte din echipamentul bebelușului încă de la naștere, deoarece temperatura nou-născutului trebuie supravegheată cu grijă. Vă ajutăm să alegeți cel mai bun termometru pentru bebelușul dvs. și să măsurați temperatura corect.

Principalele categorii de termometre pentru copii

Termometrele pentru copii sunt complet adaptate nevoilor micilor pacienți, iar dvs. puteți alege dintre variante cu sau fără contact, care prezintă adesea și alte funcții, ce vă ajută să economisiți timp.

Termometre de contact pentru copii

Termometrul de contact pentru copii poate fi folosit pentru măsurarea temperaturii în axilă, oral, în ureche și rectal. Măsurarea durează mai mult decât cu varianta fără contact și are loc la contactul dintre senzorul termometrului și corpul uman. Prin urmare, copilul trebuie să stea nemișcat în timpul măsurării. Termometrul pentru bebeluși trebuie dezinfectat înainte și după utilizare.

Termometre fără contact pentru copii

Termometrul fără contact pentru copii funcționează pe principiul radiațiilor infraroșii, măsurarea fiind o chestiune de câteva secunde. Acest tip de termometru este foarte precis, fiind potrivit pentru nou-născuți și copiii neastâmpărați. Puteți măsura temperatura pe frunte, la tâmple sau în urechi. Unele termometre multifuncționale vă permit, de asemenea, să măsurați temperatura alimentelor sau temperatura apei din baie sau din încăpere.

Alte funcții ale termometrelor pentru copii

La alegerea termometrului pentru copii, concentrați-vă și asupra altor funcții care pot facilita măsurarea temperaturii.

 • Afișajul cu cifre mari permite citirea rapidă ale temperaturii. Unele termometre au afișaje LCD retroiluminate, pentru o măsurare ușoară pe întuneric.
 • Memoria stochează temperatura, data și ora mai multor măsurători anterioare, pentru un control mai bun.
 • Semnalul sonor anunță încheierea măsurării temperaturii.
 • Oprirea automată economisește bateria.
 • Controlul vocal citește cu voce tare rezultatul măsurătorii.
 • Aplicația mobilă permite conectarea la termometru și stocarea ultimelor măsurători, chiar și din mai multe termometre.
 • Vârful flexibil al termometrului se adaptează mai bine în timpul măsurătorii.

Cum luăm temperatura copiilor?

La sugari, temperatura este măsurată cel mai exact prin introducerea unui termometru în rect. Procedura devine mai greu de efectuat la copiii mici, de aceea se recomandă măsurarea în urechi sau orală. Pentru copiii mai mari, puteți măsura temperatura în modul clasic, sub axilă sau pe frunte. Citiți întotdeauna prospectul, înainte de prima folosire, pentru ca măsurătoarea să fie cât mai eficientă posibil.

 • Măsurarea rectală a temperaturii se efectuează cu un termometru de contact introdus în rectul bebelușului. Aplicați în prealabil puțină cremă anti-eritem, vaselină sau ulei pe vârful termometrului. Copilul va sta întins pe spate, cu genunchii ridicați spre abdomen. Introduceți termometrul rectal la o adâncime de cel mult 2 cm și așteptați cel puțin 20 de secunde, pentru o măsurare fiabilă a temperaturii.
 • Măsurarea orală a temperaturii se efectuează la sugari și la copii mai mari, folosind un termometru de contact, care este introdus sub limbă. Copilul trebuie să rămână complet nemișcat în timpul măsurării. Mai puteți utiliza un termometru digital cu suzetă, care măsoară temperatura chiar și în timp ce bebelușul doarme.
 • Măsurarea temperaturii în ureche se poate efectua atât cu un termometru de contact, cât și cu unul fără contact, măsurătoarea fiind foarte precisă. La măsurarea prin contact, așteptați cel puțin 30 de secunde, la măsurarea fără contact, sunt suficiente câteva secunde.
 • Măsurarea temperaturii pe frunte se efectuează cu un termometru fără contact sau cu un termometru pentru frunte cu contact, pe care îl așezați pe frunte timp de aproximativ 15 secunde.
 • Măsurarea temperaturii sub axilă se efectuează cu un termometru de contact pentru copii, cu rezultate sigure la copiii mai mari.

Sfatul nostru: După folosirea termometrului pentru bebeluși, fie acesta cu contact sau fără, curățați-l întotdeauna cu o cârpă umedă și depozitați-l înapoi în husă. Astfel, asigurați termometrului o durată lungă de viață și măsurători precise de fiecare dată.

Măsurarea precisă și nedureroasă a temperaturii este foarte importantă pentru îngrijirea bebelușului. Puteți alege modele cu motive jucăușe, pentru băieți și fete, cu un ecran mare pentru citirea ușoară a temperaturilor. Puteți încerca și un termometru autocolant pentru copii, care transformă măsurarea într-o distracție captivantă. Termometrul pentru nou-născuți este disponibil și în seturi practice, împreună cu alte echipamente pentru bebeluș, fiind, de asemenea, un cadou minunat pentru proaspetele mămici.