Pensule și bureți pentru machiaj

Cele mai vândute

Pensulă pentru fond de ten, pudră, sprâncene și farduri

Pensula pentru machiaj este un ajutor de neprețuit! Descoperiți toate tipurile de pensule și de bureți pentru machiaj, deosebit de practici, cu care veți putea crea un look de zi, dar și de seară, într-o clipită! Cu pensulele profesionale, machiajul dvs. va arăta mereu splendid.

Pensulele pentru machiaj sintetice, comparativ cu cele din peri naturali

Niciun tip de pensulă nu este de o calitate superioară față de celălalt, depinde doar de tipul de produse pentru care se specializează fiecare tip de pensulă.

  • Pensulele pentru machiaj naturale sunt perfecte, mai ales, pentru produsele sub formă de pudră (pudră, blush, fard de ochi).
  • Pensulele pentru machiaj sintetice sunt, dimpotrivă, mai practice în aplicarea produselor cu textură mai grasă (ruj și fard lichid).

Tipuri de pensule pentru machiaj:

Pensulă pentru fond de ten

Pensulele pentru fond de ten au peri foarte voluminoși și deosebit de apropiați. De multe ori, sunt drepte sau ușor teșite. Dacă vă place să folosiți corector, încercați, mai degrabă, pensule mici pentru corector, cu vârf teșit. Prin folosirea acestora, veți putea aplica corectorul direct acolo unde este necesar.

Pensulă pentru pudră

O pensulă groasă și rotundă, cu mulți peri, este cea mai bună alegere pentru aplicarea pudrei. Pensula pentru pudră are, de obicei, un mâner mai lung, dar există și pensule kabuki, cu mâner scurt. Pensula kabuki vă poate ajuta să obțineți fie un machiaj natural, fie o acoperire mare, în doar câteva secunde.

Pensulă pentru farduri de ochi

Pensulele pentru farduri de ochi sunt subțiri și foarte delicate. Merită să aveți în colecția dvs. două –⁠ una cu peri deosebit de delicați, cu vârf mai ascuțit, pentru a aplica, cu cea mai mare precizie, de exemplu, iluminator în colțul ochiului. A doua pensulă, pentru aplicarea fardului de ochi, trebuie să fie mai largă, pentru a vă putea machia pleoapele cât se poate de confortabil.

Pensulă pentru buze

Din colecția dvs. cosmetică nu poate lipsi nici pensula subțire pentru ruj, cu peri delicați. Datorită acesteia, veți putea machia buzele exact așa cum vă doriți, fără nicio greșeală. Deosebit de practice sunt și pensulele retractabile, care sunt potrivite și pentru călătorii.

Pensulă pentru sprâncene

De obicei, pensulele pentru sprâncene sunt mici, răsfirate și teșite. Acestea se pot folosi pentru a adăuga volum sprâncenelor rare, însă se pot folosi și pentru aplicarea eyeliner-ului. De cele mai multe ori, veți găsi această pensulă în combinație cu peria pentru sprâncene, care pieptănă sprâncenele și ajută la modelarea acestora.

Pensulă pentru contur

Știm, conturarea pare a fi o operație grea, dar, cu pensula corectă, va fi mai ușor decât credeți. Pensula pentru conturare trebuie să aibă peri foarte denși, dar delicați. Cu ajutorul acestei pensule, veți putea contura nasul sau scoate în evidență pomeții.

  • Pensula pentru blush, voluminoasă și ușor teșită, este concepută în așa fel, încât să confere obrajilor o pată de culoare, dar, în același timp, să fie naturală.
  • Pensula pentru iluminator, plată și sub formă de evantai, este ideală pentru a ilumina pomeții. Pentru un rezultat și mai precis, alegeți o pensulă mai subțire, cu vârf rotunjit.
  • Pensula pentru bronzer este, de cele mai multe ori, ușor teșită, la fel ca cea pentru blush. Câteodată, se folosesc și pensule drepte sau mai voluminoase, cu vârf rotunjit. Depinde doar de preferințele dvs.

Curățarea pensulelor pentru machiaj

Pensulele pentru machiaj sunt pline de impurități și de uleiuri. Dacă nu spălați pensulele regulat, puteți suferi de ten problematic. Însă, cum este cel mai bine să curățăm pensulele pentru machiaj? Cel mai ușor este să folosim un produs pentru curățarea pensulelor pentru machiaj.

Este recomandat să clătiți pensulele cu apă după fiecare machiaj, cel puțin o dată pe săptămână. Țineți-le cu perii în jos, pentru a nu se uda mânerul. Apoi clătiți-le, până când începe să curgă apă curată de pe ele.

Alegeți-vă pensule profesionale, pentru ochi, față și buze, bureți pentru machiaj, iubiți de mulți și seturi de pensule pentru machiaj. La Notino, veți găsi doar pensule pentru machiaj de cea mai bună calitate, de la branduri testate.

Sfat: Nu știți ce pensulă să alegeți? Articolul nostru Cele mai bune pensule pentru machiaj vă poate oferi puțină inspirație!