Pompe pentru sân

Pompe pentru laptele matern

Pompa de sân este un accesoriu minunat, care ajută mămicile să colecteze rapid laptele matern din sân și stimulează lactația. În orice moment al zilei, atenuează senzația de sâni încărcați, între alăptări. Fie că doriți să păstrați laptele pentru hrănirea ulterioară sau aveți probleme cu alăptarea, cea mai bună pompă de sân vă așteaptă aici, la Notino!

Avantajele pompei de sân

 • Stimulează producția de lapte și rezolvă unele probleme cu lactația și cu alăptarea.
 • Relaxează sânul înainte sau după alăptare.
 • Este potrivită pentru mamele care au născut prin cezariană sau dacă bebelușul s-a născut prematur și nu poate fi alăptat la sân.
 • Permite pregătirea unor rezerve de lapte, care asigură hrănirea copilului și de către o altă persoană.
 • Pomparea laptelui este mult mai plăcută decât metodele de extragere clasice.
 • Pompa de sân nu ocupă mult loc, fiind foarte practică și pentru călătorii.

Cum alegeți o pompă de sân

Oferta noastră conține pompe manuale și electrice, care vă vor fi de mare ajutor în perioada alăptării. La selectarea pompei, luați în calcul frecvența de extragere, volumul rezervorului, sistemul de extragere și alte funcții. Vă ajutăm să alegeți pompa de sân ideală pentru dvs.

Tipuri de pompe de sân

 • Pompa de sân manuală este potrivită pentru mămicile care nu au probleme cu producția de lapte și care doresc doar să relaxeze și să golească bine sânul sau să pompeze uneori lapte de rezervă. Pompa manuală este echipată cu un cap de aspirație în care se creează vid. Sânul este stimulat prin presarea manuală a pistonului și laptele se scurge încet în sticlă. Avantajul pompelor manuale este prețul mai mic, dar constituie o variantă mai puțin confortabilă.
 • Pompa de sân electrică oferă mamelor un plus de confort la extragerea regulată. Dacă doriți să vă stabilizați lactația crescută și să goliți sânii de mai multe ori pe zi, pompa electrică pentru sân va fi o alegere mai rapidă și mai eficientă, comparativ cu cea manuală. Și aici se creează vid în capul de aspirație, dar stimularea sânilor are loc automat și puteți alege atât puterea, cât și viteza de aspirație a laptelui. Pompele electrice sunt fie alimentate cu baterii, fie conectate la rețeaua electrică, fie alimentate cu baterii printr-un cablu USB; unele tipuri de pompe combină cele două tipuri.

Volumul rezervorului

Volumul rezervorului variază între 120 ml și 300 ml. La alegerea pompei trebuie să țineți cont de necesarul zilnic de lapte care trebuie extras, precum și dacă pachetul conține alte rezervoare pentru lapte. Acestea se pot cumpăra și separat.

Modul de extragere a laptelui

 • Pompa cu o singură fază de extragere este potrivită pentru mamele care nu au probleme cu producția de lapte. Acest tip de pompe permite controlul aspirației, pentru confortul maxim al mamei.
 • Pompa cu două faze de extragere este indicată pentru mamele care au nevoie să inițieze și să stabilizeze lactația. Acest tip de pompă imită fidel alăptarea bebelușului și, de aceea, funcționează în două faze. Faza de stimulare pregătește sânul și decurge fără flux de lapte. Este urmată de faza de lactație, care începe prin activarea fluxului de lapte.
 • Pompa cu trei faze de extragere este recomandată mamelor cu probleme de alăptare. Ajută la stabilizarea și la creșterea lactației, având, pe lângă fazele de stimulare și de aspirație, și o fază de masaj al sânilor.

 Alte funcții ale pompelor de sân

Unele pompe de sân oferă și alte funcții, care fac aspirația mai plăcută. Printre acestea se numără:

 • Perna de masaj pentru atenuarea durerilor de sân.
 • Afișajul cu indicator pentru starea bateriei.
 • Regimul de stimulare pentru îmbunătățirea lactației.
 • Reglarea intensității aspirației.

Cum extragem corect laptele cu pompa de sân?

Înaintea primei utilizări, citiți cu atenție instrucțiunile din prospect. Ca reguli general valabile, mama trebuie să fie calmă și relaxată, iar extragerea laptelui să înceapă printr-un masaj delicat al sânilor, un ceai fierbinte, un duș cald sau o compresă caldă.

Pompa de sân, denumită uneori și pompă de muls, oferă mamelor un ajutor indispensabil în dificila perioadă a alăptării. Ajută lactația și atenuează durerile de sâni. Descoperiți chiar azi bogata oferta de pompe de sân.