Păstrarea laptelui matern

Recipiente și pungi pentru păstrarea laptelui matern

Micile rezerve de lapte matern sunt întotdeauna binevenite! Fie că trebuie să vă despărțiți de bebeluș pentru un timp sau că doriți să vă goliți sânii plinii între alăptări și să păstrați laptele pentru utilizarea ulterioară, nu este nimic mai ușor decât să-l depozitați în frigider sau în congelator, într-o pungă sau într-un recipient pentru lapte. Este important să acordați o atenție deosebită câtorva principii de igienă. Vă sfătuim aici cum să manipulați laptele matern și cum să-l păstrați cât mai bine posibil.

Cum se depozitează laptele matern

Protejați laptele matern împotriva contaminării, care ar putea cauza probleme digestive bebelușului. Întotdeauna începeți prin a vă spăla bine pe mâini și prin a steriliza cu atenție toate flacoanele și recipientele pentru păstrarea laptelui matern, precum și componentele pompei de sân.

Reguli de bază pentru depozitarea laptelui matern

  • Laptele colectat într-un recipient sterilizat, pentru lapte matern, poate fi depozitat în frigider pentru 24 de ore, la temperatura de 4 °C sau până la trei luni în congelator, la temperatura de -18 °C.
  • Nu uitați să scrieți întotdeauna data colectării și cantitatea de lapte pe recipientul sau pe punga pentru păstrarea laptelui matern.
  • Nu depozitați niciodată laptele pe ușa frigiderului.
  • O doză de lapte depozitat trebuie să corespundă cantității pe care bebelușul dvs. o bea la un alăptat.
  • Laptele matern congelat se dezgheață încet în frigider sau în baie de apă, apoi se amestecă bine și se consumă în termen de 24 de ore.
  • Laptele neconsumat nu se oferă din nou bebelușului și nici nu se recongelează.

Moduri de păstrare a laptelui matern

De regulă, recipientele pentru păstrarea laptelui matern sunt fabricate din sticlă sau din plastic și dispun de capace etanșe, pentru ca laptele să nu prindă miros la depozitarea în frigider sau în congelator. Tipuri de vase pentru laptele matern:

  • Recipient pentru laptele matern, cu capac etanș.
  • Biberon cu capac etanș, care este, ulterior, înlocuit de tetină.
  • Pungi pentru laptele matern, care economisesc spațiu în congelator.

Sfatul nostru: La notino.ro găsiți și un dozator de lapte practic, pentru păstrarea hranei artificiale în doze precise.

Datorită rezervelor de lapte matern, de hrănirea bebelușului se poate ocupa și altcineva! Pungi pentru lapte, dozator de lapte uscat, tetine și alte lucruri pentru bebeluș găsiți acum la notino.ro!