Tetine pentru biberon

Cele mai vândute

Tetine de rezervă pentru biberon

Hrănirea copilului va fi mult mai ușoară cu tetina corectă. Tetinele de calitate pentru biberoane asigură confortul bebelușului atunci când bea sau se hrănește. Tetinele (denumite uneori și suzete pentru biberon) fac parte, de obicei, din biberon, dar, după un timp, este necesar să le înlocuiți fie cu o suzetă mai mare pentru sucuri sau terciuri sau dacă bebelușul deteriorează tetina cu primii dinți. Ca măsură preventivă, tetina biberon trebuie înlocuită la fiecare 3 luni.

Cum alegem tetina?

Când alegeți o tetină biberon, țineți cont de mărimea debitului, de material, de formă și de mărime.

Mărimea și forma tetinei

  • Mărimea tetinei se alege în funcție de vârsta copilului. Cu cât bebelușul este mai mic, cu atât mai mic va fi debitul necesar. Tetina pentru nou-născuți trebuie să fie mică, cu un debit lent, care se mărește pe măsură ce copilul crește.
  • Forma tetinei poate fi rotundă, plată sau anatomică. Fiecare bebeluș își are preferințele sale, de aceea recomandăm să încercați mai multe variante.

Debitul tetinei

Un diametru al orificiului bine ales permite ca bebelușul să nu obosească prea mult în timpul suptului, ci, din contra, în timpul hrănirii să se poată relaxa și respira în liniște. Trebuie ținut cont și de densitatea lichidului:

  • Debit lent – tetină pentru apă, ceai sau suc
  • Debit mediu – tetină pentru lapte
  • Debit rapid – tetină pentru hrană consistentă

Sfatul nostru: Pentru bebelușii cu stomacul sensibil, alegeți un biberon anticolici, care împiedică bebelușul să înghită excesul de aer în timpul hrănirii.

Materialul tetinei

Tetinele sunt concepute astfel încât forma și funcția acestora să imite alăptarea la sân, iar, datorită materialelor, să satisfacă perfect cerințele bebelușului.

  • Tetinele din silicon au o durată de viață mai lungă și își mențin bine forma. Odată cu creșterea primilor dinți, tetina trebuie controlată cu regularitate, întrucât dințișorii o pot deteriora ușor.
  • Tetinele din latex sunt ceva mai moi, iar suptul din tetinele de latex este mai ușor pentru bebeluși. Se deteriorează însă mai rapid decât tetinele din silicon.

Descoperiți și alte accesorii utile în categoria îngrijirea bebelușului, la notino.ro!