Bavete pentru copii

Cum alegeți bavețica

Protejați hainele bebelușului împotriva murdăriei. Bavetele sunt indispensabile pentru hrănirea copiilor. Există bavete speciale pentru nou-născuți, pentru sugari și pentru copii mici, realizate din materiale diverse, într-o varietate de forme și de culori. Unele se pot spăla în mașina de spălat vase, iar altele sunt indicate pentru călătorii. Trebuie doar să alegeți.

Tipuri de bavete pentru copii

  • Bavețica textilă este foarte comodă, ușoară și copiază fidel mișcările copilului. De obicei, sunt confecționate din material de prosop, din bumbac sau din bambus și pot fi spălate la mașină.
  • Bavețica din plastic este fabricată dintr-un material plastic subțire, dar rezistent, pe care este suficient să-l clătiți sau să-l ștergeți după utilizare. Este o bavețică impermeabilă, ușor de întreținut, care va rămâne mult timp ca nouă.
  • Bavețica din silicon vine bine și este foarte plăcută la purtat. Este fabricată din silicon foarte rezistent și, de aceea, după folosire o puteți spăla, pur și simplu, în mașina de spălat vase.
  • Bavețica din hârtie este o alternativă excelentă pentru călătorii. Este vorba despre o bavețică de unică folosință, din hârtie mătăsoasă sau din textile nețesute, care se aruncă după utilizare. Un pachet conține mai multe bucăți și încape în orice poșetă sau cărucior.

Formele bavetelor pentru copii

Bavetele pentru bebeluși se deosebesc prin formă și prin modul de prindere. Prinderea este fie reglabilă, cu ajutorul capselor, crescând astfel împreună cu copilul, fie folosind șireturi sau velcro, ambele sisteme fiind mai des întâlnite la bavetele clasice.

  • Bavețica clasică este potrivită pentru cei mai mici sugari, putând servi și la ștergerea salivei. Este foarte practică și ușor de împachetat pentru călătorii. La notino.ro găsiți bavete pentru nou-născuți, dar și pentru bebelușii de câteva luni.
  • Bavețica cu buzunar colector este potrivită pentru copiii de la vârsta de 5 luni, fiind indispensabilă dacă începeți hrănirea cu terciuri. Buzunarul colectează bucățile de mâncare sau de piure, prevenind astfel căderea firimiturilor sub masă sau pe piciorușele copilului.
  • Bavețica cu mâneci este utilă când copilul începe să mănânce singur, dar o poate purta și în timpul diverselor jocuri creative.

Fie că bebelușul primește primele piureuri sau încearcă deja să mănânce singur, alegeți pentru el o bavețică cu buzunar sau o bavețică cu mâneci, care îl ajută la masă, economisind și timp la spălarea hainelor. O bavețică pentru bebeluși clasică sau de unică folosință încape ușor în orice geantă sau poșetă, ca să puteți fi imediat gata de drum. La notino.ro găsiți tot ce vă trebuie.