Descoperiți secretul aspectului tânăr, cunoscut deja de reginele antice! Uleiurile multifuncționale pentru ten sunt bogate în substanțe naturale, în vitamine și în minerale, care ajută la regenerarea profundă a tenului, îl hrănesc și îl hidratează. În plus, uleiurile pentru ten seamănă foarte bine cu uleiurile naturale care se găsesc în tenul nostru, de aceea puteți găsi uleiul ideal pentru orice tip de ten. Pe Notino veți găsi cele mai bune uleiuri pentru ten, care vor satisface toate nevoile dvs.
Beneficiile uleiurilor pentru ten
- Asigură pielii o nutriție și o hidratare intense.
- Se absorb rapid în piele, unde pătrund în straturile epiteliale profunde.
- Protejează pielea față de influențele externe nocive.
- Au un efect emolient și catifelează pielea, lăsând-o moale la atingere.
- Au efecte antioxidante și conțin substanțe nutritive benefice, vitamine și minerale.
- Stimulează regenerarea naturală a tenului
- Ajută la încetinirea procesului de îmbătrânire a pielii, reduc ridurile și redau pielii elasticitatea pierdută.
Îngrijirea tenului cu uleiuri
Uleiurile pentru ten sunt formate dintr-un amestec de uleiuri cu alte substanțe eficiente, însă puteți întâlni deseori și combinații de uleiuri multiple, într-o singură sticluță. Uleiurile pentru ten pot fi lichide, însă există și uleiuri solide, adică unturi vegetale.
Cum să alegem uleiul potrivit pentru tenul nostru?
Uleiul pentru ten trebuie ales în funcție de tipul pielii, de efectul dorit și de gradul de comedogenitate. În general, putem clasifica uleiurile în funcție de gradul de comedogenitate (0–5), adică riscul de astupare a porilor și de apariție a acneei. Uleiurile cu un grad mare de comedogenitate (uleiuri comedogenice) sunt potrivite pentru pielea uscată, însă, dacă aveți un ten gras sau problematic, este o idee bună să alegeți uleiuri cu un grad mic de comedogenitate, așa-numitele uleiuri necomedogenice.
Uleiuri pentru pielea uscată și pielea sensibilă
Pielea uscată merită nu doar o doză mare de hidratare, ci și fortificarea barierei sale naturale.
- Uleiul de argan pentru ten este bogat în vitaminele A și E și în acizi grași omega-6 și omega-9, care protejează pielea împotriva deshidratării și au un efect emolient puternic.
- Uleiul de ricin pentru ten este potrivit pentru tenul uscat și obosit, deoarece calmează iritațiile și roșeața.
- Uleiul de caise regenerează cu blândețe pielea și îi asigură un aspect proaspăt și tineresc, totodată prevenind senzațiile de tensionare neplăcute și calmând iritațiile.
- Uleiul de nucă de cocos conține o mulțime de antioxidanți, care calmează pielea iritată și asigură pielii doza necesară de nutriție și de hidratare.
- Uleiul de măsline pentru ten are un efect emolient și hidratant puternic.
- Uleiul de trandafiri calmează eficient iritațiile tenului.
Uleiuri pentru tenul gras și problematic
Uleiul potrivit pentru tenul problematic sau cel gras sunt uleiurile cu grad comedogenic mic, care previn apariția acneei, totodată conferind tenului hidratarea necesară.
- Uleiul de jojoba reduce producția de sebum, regenerează pielea în profunzime și contribuie la atenuarea acneei.
- Uleiul de măceșe ajută la atenuarea cicatricilor post-acneice și regenerează pielea.
- Uleiul de cânepă conține o mulțime de acizi grași, care hrănesc tenul, îl hidratează și îl regenerează, astfel calmând iritațiile și prevenind mâncărimile.
- Uleiul de argan revitalizează tenul.
- Uleiul de neem calmează tenul și facilitează regenerarea.
- Uleiul de lavandă ajută la atenuarea acneei și calmează tenul.
Uleiuri pentru tenul mixt
Pielea mixtă are nevoie de o hidratare intensă pe unele porțiuni, însă este important să nu încărcăm tenul, pentru a preveni apariția acneei.
- Uleiul de luminița nopții uniformizează nuanța tenului, îl iluminează și regenerează în profunzime straturile profunde ale pielii.
- Uleiul de struguri se absoarbe rapid în piele, hidratând-o și menținându-i umiditatea.
- Uleiul de jojoba este multifuncțional, fiind ideal pentru toate tipurile de ten. Acesta crește capacitatea de autoapărare a tenului și reduce producția de sebum.
Uleiuri pentru tenul matur
Uleiurile pentru ten au o mulțime de efecte anti-aging, astfel încât previn eficient îmbătrânirea prematură a tenului. Totodată, luptă eficient împotriva ridurilor, a petelor pigmentare și a căderii contururilor tenului.
- Uleiul de argan pentru ten ajută la reducerea semnelor de îmbătrânire, totodată netezind ridurile fine. În plus, facilitează producția de colagen și de elastină în ten.
- Uleiul de măceșe redă pielii obosite și mature vitalitatea pierdută.
- Uleiul de avocado conferă tenului vitaminele necesare, totodată mărind capacitatea sa de autoapărare față de influențele externe.
- Uleiul de macadamia ameliorează vitalitatea tenului și, datorită conținutului de minerale (zinc și seleniu) și de vitaminele A, B și E, regenerează pielea și diminuează vizibilitatea ridurilor de expresie.
- Uleiul de cătină ajută la atenuarea aspectului petelor pigmentare, iluminează pielea și, datorită conținutului de vitamine A și E, crește elasticitatea tenului.
- Uleiul de migdale catifelează pielea, previne deshidratarea și luptă împotriva semnelor de îmbătrânire.
- Uleiul de moringa luptă împotriva ridurilor și uniformizează nuanța tenului.
Ce sunt uleiurile necomedogenice?
Așa-numitele uleiuri necomedogenice au cel mai mic grad de comedogenitate, de obicei 0 sau 1. Datorită texturii lor ușoare, nu astupă porii, în schimb, hrănesc pielea în mod blând și luptă împotriva acneei. Cele mai deseori întâlnite uleiuri necomedogenice sunt cele de argan, de cânepă, de floarea soarelui, de cătină, de jojoba sau de struguri.
Ce este uleiul uscat pentru ten?
Uleiul uscat pentru ten este un tip special de ulei, care este deseori format de mai multe tipuri de uleiuri din plante și din vitamine, care se absorb rapid în piele, nu lasă o peliculă grasă și nu pătează hainele. Acest tip de ulei este multifuncțional și se poate folosi pe pielea feței și a întregului corp, în plus, conferă nutriția necesară și părului sau unghiilor, fortificându-le.
Cum se folosesc uleiurile pentru ten?
- Uleiul se aplică mereu pe pielea umezită. Cel mai bine este să aplicați uleiul pentru ten, de exemplu, după pulverizarea unei ape florale sau a unui ser cu acid hialuronic. Aceasta este necesară deoarece uleiurile nu conțin aproape deloc apă, însă reușesc să închidă perfect umiditatea în piele.
- Nu folosiți apă caldă de la robinet pentru a umezi pielea, deoarece aceasta conține mult clor sau minerale, astfel încât poate cauza probleme ale pielii.
- Este suficient să aplicați doar câteva picături de ulei, pe care le puteți masa pe pielea de pe frunte, de pe obraji și de pe bărbie, masând mereu din mijlocul feței spre exterior.
- După câteva minute de la aplicarea uleiului, puteți aplica și următorul pas al rutinei, de obicei o cremă de zi sau de noapte. Însă, înainte de a aplica fondul de ten, așteptați măcar 10 minute.
- Uleiurile se pot amesteca cu cremele pentru ten, pentru a hidrata pielea și mai mult, mai ales iarna.
- Uleiul este destinat îngrijirii zilnice a tenului, dimineața și seara. Puteți încerca să folosiți uleiul și pentru masajul regulat al feței, ca o mască pentru ten, pentru demachierea tenului sau pentru îngrijirea gâtului și a decolteului.
- Toate uleiurile trebuie păstrate la întuneric, unele și la rece, pentru a nu se râncezi (mai ales uleiul de luminița nopții și uleiul de cânepă).
Sfatul nostru: Pentru a ilumina tenul și mai mult, potențați efectele uleiului, cu ajutorul masajului cu gua sha.
Aduceți-vă rutina zilnică de îngrijire la un alt nivel, cu uleiurile pentru ten nutritive și bucurați-vă de un ten moale și sănătos, protejat față de influențele externe nocive!