Ulei de nucă de cocos pentru păr, ten și corp
Răsfățați-vă tenul și părul cu miracolul natural oferit de nuca de cocos! Datorită versatilității și a parfumului său plăcut, uleiul de cocos este una dintre cele mai căutate grăsimi vegetale care ne îngrijesc corpul pe interior și exterior. Pentru proprietățile sale nutritive și hidratante, utilizați uleiul de cocos în caz de vergeturi, riduri, pentru masaj și după bărbierit. Aflați cum să beneficiați de toate efectele binefăcătoare ale uleiului de cocos și bucurați-vă de ritualuri de înfrumusețare cu parfum exotic!
Proprietățile uleiului de cocos
Uleiul de cocos (sau grăsimea de cocos) este presat din pulpa uscată a nucilor de cocos sau este obținut prin centrifugare din laptele de cocos. La temperaturi mai mici de 25 °C este solid, la temperaturi mai mari de 25 °C se topește și devine lichid – uleiul de cocos începe apoi să arate mai mult ca uleiurile obișnuite cu care suntem obișnuiți. În Asia, este o grăsime utilizată frecvent pentru gătit. Puteți încerca uleiul de cocos și în bucătărie – dar asigurați-vă că achiziționați un produs de calitate alimentară. Uleiul de cocos cosmetic nu este potrivit pentru consum.
Uleiul de cocos poate fi folosit și în rutina dvs. de înfrumusețare. Este bogat în antioxidanți și conținecvitaminele A, C, E și vitaminele din complexul B. Are efecte antimicrobiene și efecte antibacteriene, hidratează și hrănește. Aceste proprietăți fac din uleiul de cocos un ajutor extraordinar în îngrijirea pielii, părului și chiar a dinților.
Ulei de cocos: Beneficii
Ulei de cocos păr
- Favorizează regenerarea părului deteriorat și uscat.
- Ajută la prevenirea vârfurilor despicate, ruperii și frizz-ului.
- Redă strălucirea și elasticitatea părului deteriorat.
- Contribuie, de asemenea, la tratarea mâncărimilor și a scalpului uscat, oferind nutrienți și hidratare.
Ulei de cocos pentru ten
- Este ideal pentru tratarea tenului uscat și matur. Hidratează eficient și estompează vizibilitatea ridurilor.
- Îndepărtează machiajul, inclusiv machiajul rezistent la apă și rimelul.
- Calmează roșeața și iritațiile tenului.
- Poate fi folosit și ca balsam de buze natural.
Ulei de cocos pentru corp și mâini
- Este potrivit pentru tratarea pielii atopice și uscate, pe care o hidratează și reduce mâncărimea.
- Este potrivit pentru masarea cicatricilor și pentru prevenirea vergeturilor.
- Calmează și hrănește perfect pielea după plajă și în condiții de ger.
- Masajul cu ulei de cocos este bun pentru relaxarea corpului și a minții.
Ulei de cocos pentru dinți
- Datorită efectelor antibacteriene ale acidului lauric conținut în grăsimea de cocos, aceasta poate fi folosită pentru curățarea dinților și detoxifierea gurii.
- Ajută la prevenirea apariției cariilor dentare.
- Favorizează tratarea aftelor bucale.
Ulei cocos: Utilizări
Uleiul de cocos este un produs pur natural, ușor de folosit și care se absoarbe bine.
Pentru ce este folosit uleiul de cocos pe față?
- Demachierea cu ulei de cocos: Aplicați uleiul pe față și masați ușor până la eliberarea tuturor reziduurilor de machiaj. Apoi ștergeți fața cu un prosop cald și umed. Tenul este perfect demachiat și pregătit pentru curățare și pentru restul rutinei de skincare.
- Ulei de cocos pentru piele pe timp de noapte: Pentru hrănirea intensivă a tenului uscat sau descuamat, aplicați ulei de cocos noaptea în loc de cremă de noapte.
- Ulei de cocos pentru gene și sprâncene: Pieptănați-vă genele cu o perie înmuiată în ulei de cocos în fiecare seară, înainte de culcare. Acesta funcționează ca un ser pentru gene pentru a le hrăni și fortifica. Uleiul de cocos poate avea un efect similar asupra sprâncenelor.
- Exfoliant natural pentru față (și corp): Amestecați uleiul de cocos cu zahăr sau cafea pentru a obține o pastă. Apoi masați-o ușor pe piele pentru a îndepărta celulele moarte cutanate.
Cum să folosiți uleiul de cocos pe pielea corpului?
- Ca ulei de corp: Aplicați întotdeauna uleiul de cocos pe cicatrici, vergeturi și zone uscate după baie sau duș. Masați-l ușor și lăsați-l să se absoarbă.
- Ulei de cocos pentru baie: Este de ajuns o linguriță sau două în apă și veți obține o baie hidratantă.
- Ulei de cocos după ras: Servește la calmarea pielii sensibile și iritate.
- Ulei de cocos pentru tatuaje: Prin aplicarea regulată, va regenera perfect pielea din zona noului tatuaj.
Ulei de cocos pentru păr: Cum se folosește?
Uleiul de cocos poate înlocui ocazional balsamul preferat sau masca de păr. Deoarece, după doar câteva minute, vă va lăsa părul hidratat în profunzime, consolidat și fin la atingere. Cum să procedați?
- Ca balsam: Încălziți în palme 1 sau 2 lingurițe și aplicați uleiul de cocos pe păr după spălare, când acesta este încă umed.
- Ca împachetare pentru păr: Încălziți ușor 3–5 lingurițe de ulei cu uscătorul de păr și masați-l pe lungimea părului după ce s-a răcit. Înfășurați apoi părul într-un prosop vechi sau într-o bonetă pentru baie și lăsați ambalarea să acționeze cel puțin 2 ore. Ulterior, spălați-vă bine părul cu șampon.
- Dacă aveți părul gras, aplicați ulei de cocos numai de la jumătatea lungimii până la vârfuri.
Cum să folosiți uleiul de cocos pe dinți?
Metoda antică oil pulling (gargară cu ulei de cocos) ajută la îmbunătățirea îngrijirii zilnice a dinților. Uleiul de cocos leagă de sine bacteriile, care sunt apoi eliberate mai ușor din cavitatea bucală. În același timp, uleiul formează o peliculă fină pe dinți care împiedică acumularea de impurități și placă bacteriană. Cum se face oil pulling?
- Dimineața, introduceți în gură o linguriță de ulei virgin de cocos și faceți gargara timp de cel puțin 10 minute.
- Apoi scuipați uleiul și clătiți-vă gura cu apă călduță.
- Curățați-vă dinții și limba, folosind periuța de dinți fără pastă.
- Oil pulling servește doar drept completare la igiena dentară regulată, deci nu neglijați curățarea cu pastă de dinți și periuțe de dinți de calitate, periuțe interdentare și periuțe unidentare.
Este indicat să utilizați ulei de cocos pentru acnee?
Pentru tenul gras și acneic, uleiul de cocos nu este cel mai potrivit, deoarece este ușor comedogenic. Prin urmare, acesta poate bloca porii și provoca acnee. În același timp, are proprietăți antibacteriene, iar pentru anumite persoane este indispensabil în tratarea tenului cu acnee. Așadar, depinde de nevoile specifice ale tenului dvs., dacă uleiul de cocos vi se potrivește. Însă, dacă nu doriți să riscați, optați mai degrabă pentru produse cosmetice non-comedogenice.
Este sigur să folosiți ulei de cocos pentru bronzare?
Uleiul de cocos nu este potrivit pentru protecția împotriva arsurilor solare – nu are factor de protecție UV. Ca protecție, alegeți creme pentru protecție solară cu SPF. Cu toate acestea, puteți aplica și ulei de cocos, după și înainte de a face plajă, pentru a catifela pielea solicitată de soare.
Ulei de cocos: Bio, virgin, fracționat sau rafinat?
- Dacă doriți ulei de cocos pur pentru uz universal, optați pentru produsul cel mai puțin procesat. Printre astfel de produse se numără uleiul de cocos virgin sau extravirgin presat la rece. Acesta este extras din nuci de cocos proaspete și coapte, iar în procesare nu se folosesc temperaturi ridicate sau alte substanțe în plus.
- În schimb, eticheta bio (sau ulei de cocos organic) nu are un astfel de rol, deoarece palmierii de cocos sunt tratați chimic doar în mod minim.
- Alte tipuri cunoscute includ uleiul de cocos fracționat (ulei MCT). Acesta este un ulei de cocos inodor și insipid care nu lasă o peliculă grasă, dar își păstrează toate proprietățile benefice. Este excelent nu numai pentru tipurile de piele mai grase, dar și dacă nu vă place mirosul de cocos.
- Uleiul de cocos rafinat este tratat la temperaturi ridicate. Are gust și miros neutru, este mai greu de supraîncălzit și are, totodată, un preț rezonabil în comparație cu alte opțiuni. Cu toate acestea, temperaturile ridicate îl privează de o mare parte din ingredientele sale active, astfel încât este mai potrivit pentru gătit decât pentru uz cosmetic.
Oferiți-vă o mângâiere blândă cu parfumul destinațiilor tropicale! Alegeți cel mai bun ulei de cocos neparfumat sau ulei de cocos cu aromă de lavandă, citrice sau flori și răsfățați-vă tenul, corpul și părul cu ce are mai bun natura.