Treci la conținutul principal

Retinol

Retinolul sau vitamina A este considerat un miracol natural și este unul dintre cele mai eficiente mijloace de combatere a ridurilor și a semnelor îmbătrânirii. Inițial, retinolul a fost destinat cu precădere tratamentului acneei, dar, datorită efectelor secundare pozitive și, mai ales, rapide, care au încetinit procesele de îmbătrânire, a devenit un ingredient căutat al produselor cosmetice anti-aging.

Retinolul acționează ca un puternic antioxidant și, datorită capacității sale de exfoliere (descojire) a pielii, ajută la îndepărtarea celulelor cutanate moarte și la stimularea formării fibrelor de colagen. Retinolul poate fi de origine vegetală sau animală (ulei de pește, ouă, carne), dar se poate produce și sintetic, cu utilizări importante atât în industria cosmetică, cât și în cea farmaceutică.

 

Proprietățile retinolului

Uneori, retinolul este numit elixirul tinereții. Datorită efectelor sale exfoliante, netezește rapid structura pielii, care arată apoi tânără și sănătoasă. Este potrivit pentru toate tipurile de ten, dar efectul său este foarte intens, așa că este mai bine să includeți treptat produsele cosmetice cu retinol. Rezultatele, însă, nu se vor lăsa mult așteptate.

Efectele retinolului asupra tenului

  • Ajută la echilibrarea pH-ului pielii și la micșorarea porilor, oferind pielii prospețime și luminozitate.
  • Favorizează exfolierea tenului și pătrunde adânc în straturile pielii, stimulând formarea fibrelor de colagen și a elastinei. Astfel încetinește îmbătrânirea pielii, netezește ridurile și redă pielii o textură mai elastică și mai fină.
  • Acționează ca un antioxidant puternic și favorizează regenerarea naturală și creșterea celulelor pielii, conducând la vindecarea rapidă a cicatricilor, la netezirea și la întinderea pielii.
  • Este un ajutor eficient în combaterea acneei și eliberează porii astupați.
  • Reduce vizibilitatea petelor pigmentare și, în plus, favorizează producția de melanină, care previne apariția petelor de acest tip.

Produse cosmetice cu retinol

Retinolul este una din cele mai căutate substanțe anti-rid și anti-semne de îmbătrânire. Este potrivit pentru toate tipurile de ten, iar efectele apar într-adevăr rapid. Trebuie însă să controlați concentrația, care, în produsele cosmetice, variază de la 0,1 % (creme de ochi și creme pentru porii lărgiți) la 1 % (seruri intense, cu efecte anti-rid, anti-acnee și anti-pete pigmentare).

Dacă alegeți primele dvs. cosmetice cu retinol, vă recomandăm să optați pentru produsele cu cea mai scăzută concentrație de retinol. Folosirea retinolului poate cauza o iritare ușoară, mai ales la început. Începeți cu crema și de-abia apoi folosiți un ser cu retinol, mai puternic. La început, aplicați crema cu retinol la fiecare a treia zi, după două săptămâni la fiecare două zile, iar după o lună de utilizare, puteți începe să folosiți retinol în fiecare seară. Primele rezultate devin vizibile aproximativ după prima lună de utilizare.

Retinolul favorizează exfolierea tenului, așa că aplicați-l doar noaptea, iar în timpul zilei protejați pielea folosind creme cu factor de protecție ridicat (SPF 30-50) pentru a preveni deteriorarea nedorită a tenului.

Descoperiți elixirul tinereții la notino.ro și includeți în tratamentul tenului matur un ser, o cremă și alte produse anti-age cu retinol. Încercați pe propria piele puterea de înfrumusețare a retinolului!

întregul text ascundeți textul