Acidul glicolic

Cele mai vândute

Acidul glicolic în cosmetică: loțiuni tonice, seruri, creme

Acidul glicolic (glycolic acid) este cel mai simplu acid AHA, care se găsește natural în fructe și în plantele din care se extrage zahărul (trestie de zahăr). Datorită moleculelor sale mici, pătrunde foarte ușor în piele și, de aceea, este cel mai utilizat acid hidroxidic în produsele de îngrijire a pielii. Acidul glicolic este utilizat, în principal, ca exfoliant chimic în dermatologie și în cosmeticele pentru uz la domiciliu, deoarece printre proprietățile sale excepționale se numără netezirea ridurilor și a cicatricilor postacneice și ameliorarea aspectului pielii. Este utilizat și pentru decolorarea pigmenților, în hiperpigmentare și în alte probleme ale pielii.

Caracteristicile acidului glicolic

Acidul glicolic reduce coeziunea celulelor epiteliale și, astfel, previne formarea straturilor cornoase în piele. În plus, acest exfoliant chimic natural leagă de celule o cantitate mare de apă, pielea rămânând moale și perfect hidratată.

Efectele acidului glicolic asupra tenului

  • Regenerează și hidratează tenul și îi uniformizează nuanța.
  • Ajută la netezirea ridurilor, stimulează producția de colagen și suprimă manifestările îmbătrânirii.
  • Reduce vizibilitatea cicatricilor postacneice și a petelor pigmentare.
  • Combate acneea și punctele negre. În plus, contractă porii.
  • Ajută la combaterea vergeturilor. Datorită efectelor sale exfoliante, îndepărtează rapid celulele moarte și îmbunătățește structura tenului.

Acidul glicolic în cosmetică

Versatilul acid glicolic are efecte cu adevărat benefice. De aceea, poate fi găsit nu doar în cosmeticele pentru piele și corp sau în produsele antivergeturi, ci și în fondul de ten sau în produsele de îngrijire a părului. Acidul glicolic are, în general, un efect benefic asupra pielii și este neagresiv. Cu toate acestea, dacă aveți tenul hipersensibil, consultați un dermatolog înainte de a utiliza produse cu acid glicolic.

Oferiți-vă o exfoliere delicată cu acid glicolic! Alegeți o cremă cu acid glicolic pentru întinerire, un ser exfoliant, fiole intensive de noapte contra petelor pigmentare sau un toner cu acid glicolic împotriva acneei și bucurați-vă de un ten fin, curat și uniform.

V-a plăcut acidul glicolic? Încercați și alte ingrediente cosmetice, cum ar fi uleiul din arborele de ceai sau vitamina E.