Treci la conținutul principal

Squaline în produsele cosmetice

Dacă ați întâlnit deja vreun ingredient cosmetic numit "squalane" în produsele dvs. și poate ați căutat informații despre acesta, este posibil să fi întâlnit atât termenul "squalane", cât și cel de "squalene". Dacă aveați impresia că acestea reprezintă același ingredient, v-ați înșelat. Această singură literă are un efect major asupra stabilității compusului. Tocmai de aceea, înainte de a descrie efectele squalane, haideți să discutăm despre diferența dintre squalane și squalene.

Squalane este o formă hidrogenată de squalene. Squalene este o lipidă (grăsime) care se găsește în mod natural în piele și este secretată de glandele noastre sebacee. Însă, squalene nu este foarte stabilă pentru utilizarea în produsele de îngrijire a tenului, fiind modificată pentru a rezista mai mult timp. Astfel, skvalen modificat dobândește numele de squalane – și îl puteți găsi în produsele pentru ten și păr.

Caracteristicile squalanului

Deoarece squalanul din produsele cosmetice imită uleiurile naturale ale pielii noastre, acesta este foarte eficient. Este un ingredient hidratant anti-îmbătrânire premium pentru toate tipurile de ten. În același timp, este un ulei foarte lejer, fiind o completare excelentă pentru rutina de îngrijire a tenului. Nu lipește și oferă hidratare fără să încarce tenul, ca în cazul unor uleiuri și produse pe bază de ulei.

 

Efectele squalanului asupra tenului

  • Netezește și catifelează tenul.
  • Ajută la susținerea barierei naturale de protecție cutanată.
  • Calmează pielea uscată și iritată și ameliorează roșeața.
  • Hidratează, fixează umiditatea în ten prin formarea unei bariere protectoare la suprafața pielii.
  • Reglează producția de sebum, fiind astfel potrivit și pentru persoanele cu ten gras, cu tendință acneică.
  • Datorită proprietăților sale antioxidante puternice, beneficiile squalanului includ și uniformizarea nuanței tenului, inclusiv estomparea petelor întunecate.

Efectele squalanului asupra părului

  • Contribuie la fixarea umidității în păr și hidratează părul uscat fără a-l încărca.
  • Oferă părului protecție termică în timpul utilizării plăcii de păr, ondulării și expunerii la soare.
  • Contribuie la întărirea părului și îmbunătățește strălucirea acestuia.

Produse cosmetice cu squalane

Cel mai popular produs în îngrijirea tenului este uleiul de squalane. Cu toate acestea, căutați întotdeauna ulei de squalane 100% și evitați aditivii inutili. Și serurile, măștile sau cremele pentru ochi cu squalane sunt foarte populare. Squalanul poate fi folosit zilnic pe tenul curățat și tonifiat. Dacă îl includeți în rutina de dimineață, nu uitați să aplicați după o cremă cu SPF.

Squalane este excelent pentru tenul uscat, iritat și sensibil și pentru părul mai uscat. Deoarece este un ulei non-comedogenic, este potrivit pentru orice tip de ten – inclusiv pentru tenul gras și problematic.

Sfat: Dacă folosiți retinol, puteți aplica squalane înainte de a aplica retinol pentru a reduce orice iritație a tenului.

Utilizarea squalanului în industria cosmetică a fost controversată anterior – fiind folosit în acest scop uleiul din ficat de rechin. Totuși, majoritatea companiilor cosmetice folosesc acum doar forme vegetale de squalane, care sunt extrase din măsline, orez sau trestie de zahăr. Astfel, este într-adevăr un ingredient vegan.

Oferiți tenului dvs. catifelare și protecție împotriva influențelor externe nefavorabile datorită produselor cu squalane! Și descoperiți și alte ingrediente cosmetice, cum ar fi niacinamida, peptidele sau ceramidele.

întregul text ascundeți textul