Treci la conținutul principal

Bakuchiol

La fel cum despre retinol se vorbea cândva ca despre un luptător miraculos împotriva ridurilor, acum se vorbește despre bakuchiol. Bakuchiol este o alternativă naturală la retinolul clasic (vitamina A) – chiar dacă are o structură chimică diferită. Se mândrește însă cu toate beneficiile cunoscute ale retinolului – adică reducerea acneei și încetinirea îmbătrânirii pielii. Retinolul este însă o substanță foarte puternică și poate adesea să irite tenul (mai ales cel sensibil). Ceea ce nu se va întâmpla în cazul bakuchiol – motiv pentru care a devenit unul dintre cele mai căutate ingrediente pentru produsele cosmetice în ultimii ani.

Bakuchiol este extras din frunzele și semințele de Psoralea corylifolia, astfel încât este potrivit și pentru produsele cosmetice vegane. Un alt mare plus!

Caracteristicile bakuchiolului

Ca și retinolul, bacuchiolul este un antioxidant puternic, cu spectru larg de acțiune. Este fotostabil, ceea ce îl face potrivit și pentru utilizarea zilnică. Avantajul său incontestabil este faptul că îl puteți folosi pentru toate tipurile de ten – chiar și pentru cel uscat și sensibil.

 

Efectele bakuchiolului asupra tenului

  • Reduce vizibil hiperpigmentarea și, prin urmare, uniformizează și unifică nuanța tenului.
  • Ajută considerabil la diminuarea ridurilor și la catifelarea texturii tenului.
  • Datorită capacității sale de a stimula producția de colagen, întărește contururile feței.
  • Are asupra tenului un efect calmant semnificativ.
  • Îmbunătățește capacitatea de apărare a pielii împotriva stresului oxidativ și activează gena anti-aging.

Produsele cosmetice cu bakuchiol

Căutați produse cu bakuchiol, mai ales dacă suferiți de lăsarea tenului, de textură neuniformă, de riduri, de acnee, dar și în cazul tenului uscat și/sau sensibil.

Printre cele mai populare produse se numără serul bakuchiol și crema antirid pentru tenul matur, precum și cremele de ochi bakuchiol cu efect de lifting, serurile și măștile.

Este posibil să întâlniți, de asemenea, un produs care combină bakuchiol și retinol. De ce? Bakuchiolul ajută la stabilizarea retinolului, menținându-l eficient mai mult timp și permițând tenului să tolereze retinolul în cantități mai mari.

Cum să adăugați bakuchiol în rutina zilnică

Bakuchiol pentru îngrijirea tenului se folosește o dată sau de două ori pe zi, după o curățare temeinică și tonifierea tenului. Aplicați mai întâi serul cu bakuchiol, lăsați-l să se absoarbă un timp și apoi aplicați crema hidratantă cu bakuchiol.

Dacă folosiți bakuchiol dimineața, aplicați după aceea o cremă cu SPF – cu un factor de protecție de 30 sau mai mare. De ce, dacă bakuchiolul este fotostabil? Pentru că, la fel ca în cazul oricărei alte substanțe anti-age, protecția UV zilnică este esențială pentru a obține (și a menține) rezultate oprime.

Descoperiți produsele bakuchiol și includeți-le chiar astăzi în rutina dvs. Tenul dvs. va fi de nerecunoscut! Și fără a fi afectat de efecte secundare.

Sfat: Pentru rezultate și mai bune, puteți încerca și acid hialuronic sau peptide.

întregul text ascundeți textul