Treci la conținutul principal

Vitamina C

Vitamina C pură sau acidul L-ascorbic este cel mai important derivat din vitamina C utilizat în industria cosmetică. Este o substanță activă care se absoarbe rapid în piele și creează un scut protector, rezistent la efectele radicalilor liberi, ale toxinelor și ale luminii solare. Vitamina C naturală se găsește în fructe (citrice, măceșe și broccoli) și poate fi produsă sintetic în scopuri cosmetice. Acidul ascorbic este o substanță instabilă și poate fi menținut activ numai prin tehnologia modernă, motiv pentru care este considerat, în prezent, un miracol natural redescoperit.

 

Proprietățile vitaminei C

Radicalii liberi rezultați din radiațiile UV, mediul poluat și toxinele cauzează îmbătrânirea prematură a tenului și deteriorarea calității părului. Vitamina C acționează ca un puternic antioxidant și, datorită efectelor sale rapide, poate, dacă este folosită regulat, să redea tenului strălucirea radiantă fără riduri, iar părului, un aspect frumos și sănătos.

Efectele vitaminei C asupra tenului

 • Acționează ca un puternic antioxidant și protejează celulele împotriva deteriorării cauzate de radicalii liberi.
 • Elimină petele pigmentare și petele de vârstă și echilibrează tonusul pielii.
 • Protejează tenul împotriva deteriorării cauzate de razele solare.
 • Are efecte anti-inflamatoare puternice și accelerează procesul de vindecare a rănilor minore și a cicatricilor acneice.
 • Împiedică distrugerea fibrelor de colagen din piele și stimulează formarea acestora, încetinind procesul de îmbătrânire a pielii și reducând vizibil ridurile.
 • Conferă tenului un look mai luminos și mai sănătos, iar pielea este mai fermă și mai elastică atunci când vitamina C este utilizată în mod regulat.
 • Stimulează exfolierea (descojirea) tenului și rafinează structura pielii.
 • Asigură oxigenarea tenului.

Efectele vitaminei C asupra părului

 • Îngrijește părul uscat și degradat și-l protejează de radiațiile solare dăunătoare și de radicalii liberi.
 • Revitalizează cuticula părului pe întreaga lungime și protejează părul contra ruperii și a despicării.
 • Stimulează producția de colagen și ameliorează creșterea și calitatea părului.
 • Acționează preventiv împotriva căderii părului.
 • Contribuie la reducerea pH-ului, favorizându astfel închiderea și netezirea suprafeței firului de păr. Părul devine super lucios și strălucitor.

Produse cosmetice cu vitamina C

La fel cum întărește imunitatea și protejează organismul împotriva virușilor, vitamina C creează un scut protector și pe piele și pe păr. Datorită efectelor sale puternic antioxidante, care combat îmbătrânirea prematură, este considerată un mic miracol. Dar organismul nu produce singur vitamina C și este important să o primească printr-o dietă adecvată și prin îngrijirea pielii și a părului. Produsele cosmetice cu vitamina C sunt potrivite pentru toate tipurile de ten - nu trebuie să vă faceți griji, chiar dacă pielea dvs. este foarte uscată sau sensibilă.

Cremele faciale cu vitamina C sunt o alegere excelentă pentru tenul matur, dar puteți începe cu ele mult mai devreme, deoarece previn îmbătrânirea prematură a pielii și apariția petelor pigmentare. În produsele pentru îngrijirea pielii, acidul L-ascorbic se găsește în diferite concentrații, intervalul recomandat fiind de 10-15 %. La prima utilizare, aplicați produsele cu vitamina C doar 1x pe zi și includeți treptat produsele suplimentare.

Serul cu vitamina C poate fi utilizat regulat, sub crema de zi. Lăsați-l să se absoarbă, înainte de aplicarea cremei. Efectele sale sunt rapide, iar tenul dvs. va căpăta un aspect mai sănătos și mai luminos. Păstrați serul cu vitamina C într-un loc întunecos și rece - nu ezitați să-l puneți, de exemplu, în frigider.

Îngrijirea părului cu vitamina C redă părului vitalitatea și îi stimulează creșterea. Includeți în îngrijirea părului un balsam, o mască și un șampon cu vitamina C. Vara, părul dvs. va fi protejat împotriva deteriorării cauzate de clor și de radiațiile solare. Iarna, vitamina C previne despicarea și ruperea părului, cauzate de vreme.

Descoperiți șampoane de calitate, seruri sau creme faciale cu vitamina C și completați rutina dvs. de zi și de seară! Veți fi răsplătită cu o piele sănătoasă și radiantă și un păr puternic și strălucitor.

întregul text ascundeți textul