Treci la conținutul principal

Coenzima Q10

Coenzima Q10 - sau vitamina Q - este o substanță inodoră și insipidă, de un galben saturat. Asemănătoare vitaminelor, este importantă pentru aprovizionarea celulelor cu energie. Coenzima Q10 apare în mod natural în corpul nostru, unde acționează și ca antioxidant și protejează celulele împotriva îmbătrânirii premature și a toxinelor. Odată cu vârsta, producția de coenzimă Q10 naturală scade (de la vârsta de 20 de ani) și este important să o furnizăm pielii cu regularitate, pentru a nu-și pierde elasticitatea naturală și aspectul tineresc.

 

Proprietățile coenzimei Q10

Coenzima Q10 acționează ca un puternic antioxidant, protejând celulele de efectele radicalilor liberi, care apar în situații de solicitare mentală și fizică crescută, de stres și de stil de viață nesănătos. Ajută la menținerea funcțiilor pielii și la regenerarea rapidă a celulelor degradate.

Efectele coenzimei Q10 asupra tenului

  • Acționează ca o prevenție anti-rid și combate îmbătrânirea prematură.
  • Ajută la regenerarea celulelor pielii și susține producția de colagen și elastină în piele. Reduce astfel vizibilitatea ridurilor, la orice vârstă.
  • Redă pielii suplețea și fermitatea și menține aspectul tineresc al tenului.
  • Accelerează vindecarea eczemelor și a inflamațiilor și susține funcția corectă a pielii.

Produse cosmetice cu coenzima Q10

Întrucât concentrația coenzimei Q10 din țesuturi scade rapid odată cu înaintarea în vârstă, suplimentarea sa trebuie inclusă în rutina de îngrijire a pielii. Rețineți însă că utilizarea prelungită a produselor cu coenzima Q10 poate încetini producția naturală de coenzimă în corpul uman și este important să alegeți produsele potrivite în funcție de vârsta și de starea pielii dvs.

Serurile faciale, măștile și cremele cu coenzima Q10 ajută la regenerarea pielii, netezesc tenul și îi redau prospețimea și luminozitatea. Coenzima este potrivită pentru toate tipurile de piele și este foarte bine tolerată, chiar și de pielea sensibilă, deoarece este o substanță naturală pentru corpul nostru.

Coenzima Q10 este un ajutor indispensabil în îngrijirea pielii, iar produsele care o conțin nu ar trebui să lipsească din baia dvs. La notino.ro găsiți o diversitate de produse care îngrijesc eficient tenul și corpul, indiferent dacă, pentru dvs., lupta împotriva ridurilor începe acum sau aveți deja tenul matur.

întregul text ascundeți textul