Treci la conținutul principal

Colagenul

Colagenul este un element de bază al arhitecturii celulare, care ajută la menținerea structurii, a fermității și a rezistenței pielii. Este o proteină disponibilă în formă animală (oase, piele), dar există și o alternativă vegetală, obținută dintr-o algă nutritivă numită chondrus crispus. Pe lângă colagenul bovin și porcin, industria cosmetică și medicală folosește și colagen din pește, care se absoarbe cel mai bine.

Caracteristicile colagenului

Colagenul are capacitatea miraculoasă de a reduce neregularitățile pielii și, la fel ca acidul hialuronic, leagă cantități mari de apă; de aceea, colagenul și acidul hialuronic sunt printre cele mai căutate ingrediente pentru protecția tenului împotriva îmbătrânirii.

 

Colagenul pentru ten

  • Colagenul pentru ten acționează în straturile profunde ale pielii, unde stimulează reînnoirea celulară și menține pielea fermă și suplă.
  • Reduce ridurile și formează o peliculă protectoare la suprafața pielii, cu rol de protecție față de acțiunea factorilor mediului.
  • Leagă cantități mari de apă, menținând tenul hidratat în mod durabil.
  • Iluminează tenul și îi uniformizează nuanța.
  • Acționează contra petelor pigmentare.

Colagen pentru păr

  • Ameliorează calitatea părului, netezește suprafața firului de păr pe toată lungimea sa și îi conferă strălucire.
  • Îngrijește scalpul și îl menține hidratat.
  • Conferă volum părului.
  • Protejează părul împotriva ruperii și a despicării.
  • Previne căderea excesivă a părului.

Produse cosmetice cu colagen

Colagenul alcătuiește cam o treime din toate proteinele corpului uman. Începând cu vârsta de 25 de ani, corpul reduce treptat producția de colagen și, mai ales după vârsta de 40 de ani, aceasta scade cu 1 % pe an. În plus, stilul de viață nesănătos, expunerea excesivă la soare și predispoziția genetică accelerează pierderile de colagen; de aceea trebuie completat prin suplimente alimentare (colagen pur) precum și printr-o bună îngrijire a pielii și a părului.

Colagenul este inclus în produsele de îngrijire a pielii - creme și seruri cu colagen, în produsele cosmetice anti-age intense pentru tenul matur și în cosmeticele decorative obișnuite. Este potrivit pentru toate tipurile de ten, dar în special pentru tenul uscat, deshidratat și matur.

Cel mai bun colagen pentru ten, în prezent cea mai căutată substanță din produsele de îngrijire a pielii mature, este sus-menționatul colagen de pește (marin). Se găsește în creme cu colagen, în seruri hrănitoare și în măști nutritive.

Produsele de păr, cu colagen, ajută la regenerarea și la nutriția cuticulei, precum și la îngrijirea scalpului, ambele fiind alfa și omega pentru un păr frumos.

Începeți îngrijirea tenului cu colagen chiar astăzi - și efectele sale binefăcătoare nu se vor lăsa mult timp așteptate.

întregul text ascundeți textul