Protejați-vă pielea sensibilă împotriva radiațiilor UV dăunătoare! Cremele de protecție solară cu factor UV ridicat de 30 și 50 protejează eficient împotriva razelor UV care provoacă nu numai înroșirea și iritarea pielii, ci și îmbătrânirea prematură, pete pigmentare sau melanom.
Cât de eficient este SPF 50 și 30
Valoarea SPF determină cât de eficientă este o cremă de protecție solară în ceea ce privește protecția împotriva radiațiilor UVB:
- SPF 30 filtrează până la 97% din radiațiile UVB.
- SPF 50 până la 98% din radiațiile UVB.
De ce este important să protejăm pielea cu un factor UV ridicat?
Arsurile solare sunt unul dintre principalii factori care contribuie la apariția cancerului de piele. Fiecare arsură se acumulează în pielea noastră, iar efectele se pot manifesta după ani de zile. De aceea, este important să vă protejați eficient pielea și în permanență, nu numai în lumina directă a soarelui în timpul zilelor de vară, ci pe tot parcursul anului. Radiațiile UV dăunătoare ajung la sol chiar și în zilele înnorate, atunci când vă aflați la umbră, se reflectă în apă sau zăpadă și chiar pătrund prin sticlă.
Folosiți creme de protecție solară cu SPF 50 și 30 pentru a preveni efectele:
- Radiațiilor UVA (A vine de la „aging” sau îmbătrânire), care reprezintă principala cauză a îmbătrânirii tenului și provoacă riduri sau pete pigmentare,
- radiațiilor UVB (B vine de la „burning” sau arsură), care sunt responsabile de arsurile pielii.
Pentru cine sunt potrivite produsele de protecție solară cu SPF 50 și 30?
Simplu, pentru toată lumea, dar mai ales pentru cei care au pielea sensibilă la soare. Ar trebui să fie utilizate pe tot parcursul anului de persoanele cu fototip I și II, de copii și de persoanele cu afecțiuni cutanate. Însă, în zilele de vară, la mare, la munte sau în destinațiile de-a lungul ecuatorului, ar trebui să le folosească fiecare.
SFAT: Pentru bebeluși, alegeți întotdeauna o cremă de protecție solară pentru copii 50+ și nu uitați că pielea sensibilă a bebelușilor nu trebuie expusă deloc la soare.
Ce este fototipul?
Fototipul pielii determină sensibilitatea pielii la radiațiile solare și capacitatea ei de a se bronza. Tipurile de piele sunt împărțite în șase grupe, dintre care primele două sunt cele mai sensibile la razele solare și au cel mai mare risc de a dezvolta cancer de piele. Crema de protecție solară cu SPF 30 este recomandată și persoanelor cu fototip III, deoarece riscul de cancer de piele este încă ridicat.
- Fototipul I are pielea foarte albă, părul deschis la culoare sau roșcat și pistrui. Pielea se arde ușor și nu se bronzează.
- Fototipul II are pielea deschisă la culoare, părul blond sau șaten și ochii albaștri sau căprui. Pielea se arde ușor și se bronzează foarte greu.
- Fototipul III are pielea cu ușoare tonuri brune, ochi căprui sau gri și păr mai închis la culoare. Pielea nu se arde ușor și se bronzează bine.
Cum alegem produsele de protecție solară cu factor ridicat
Atunci când alegeți o cremă de protecție solară, luați întotdeauna în considerare fototipul, vârsta, sănătatea pielii și locul în care vă aflați (cât de aproape sunteți de ecuator). Alegeți produsul de protecție solară în funcție de consistență și modul de aplicare potrivite pentru pielea dvs:
- Ulei de bronzat SPF 50 și 30 – se aplică ușor și se absoarbe rapid, fiind destinat în principal tipurilor de piele uscată și normală, pe care le hrănește plăcut.
- Cremă de bronzat – textură plăcută care hrănește pielea, ideală pentru protejarea alunițelor și cicatricilor, care trebuie doar să fie acoperite cu un strat mai gros de cremă. Pentru pielea grasă predispusă la acnee, vă recomandăm o cremă de protecție solară non-comedogenă.
- Loțiunea pentru plajă SPF 30 sau 50 – consistență lejeră care se întinde plăcut pe pielea întregului corp. Este disponibilă și sub formă de loțiune de plajă hidratantă, tonifiantă, de fermitate sau de întinerire.
- Gel de protecție solară SPF 30 și 50 – efect plăcut răcoritor, se absoarbe bine și este apreciat mai ales în cazul pielii grase, deoarece nu încarcă pielea.
- Spray de protecție solară SPF 30 și 50 – este ușor de aplicat și facilitează îngrijirea pielii întregului corp de mai multe ori pe zi.
- Stick de protecție solară SPF 30 și 50 – funcționează ca o protecție solară locală pe care o puteți lua cu dvs. peste tot, datorită ambalajului său mic, și vă puteți trata cu ușurință fața, urechile, gâtul și decolteul.
- Brumă pentru bronzat SPF 50 i 30 – permite o aplicare rapidă din unghiuri diferite, fără a fi nevoie de estompare, fiind potrivită și pentru aplicarea repetată în timpul zilei pe fața machiată.
- Fond de ten compact cu SPF 50 sau mai mic – acoperă cu ușurință micile imperfecțiuni ale tenului oriunde și oricând, protejându-vă în același timp pielea de radiațiile UV.
- Cremă BB SPF 50 – ideală pentru utilizarea zilnică în drum spre serviciu și în oraș. Protejează tenul împotriva soarelui, acoperind în același timp imperfecțiunile și uniformizând nuanța tenului.
Când să alegeți filtrele minerale SPF 50 și 30
Filtrele SPF fizice sau minerale, spre deosebire de filtrele sintetice, nu se absorb în piele, ci rămân la suprafața ei și reflectă razele soarelui precum o oglindă. Le veți aprecia în special dacă aveți pielea sensibilă, eczeme atopice sau în caz de hipersensibilitate la filtrele UV chimice. Avantajul cremelor de bronzat minerale este că acționează imediat după aplicare. Însă, unele produse pot lăsa urme albe pe piele.
Cum se utilizează crema de protecție solară SPF 50 și 30
Rețineți că nici măcar crema de protecție solară 50+ nu vă va proteja pielea 100% de radiațiile solare, iar aplicarea corectă și cantitatea de cremă au un rol esențial în eficiența produselor de protecție solară.
- Aplicați crema într-o cantitate echivalentă a circa 6 lingurițe pentru corpul unui adult și aproximativ o jumătate de linguriță pe față și gât.
- Repetați aplicarea cel puțin o dată la 2 ore sau după fiecare contact cu apa.
- Evitați soarele la amiază.
Alte sfaturi pentru o bronzare sănătoasă
- Pe ten aplicați produse special concepute pentru față, pentru a evita colmatarea porilor. Cremele de bronzat pentru față de înaltă calitate au o textură lejeră, ideală pentru a fi aplicată sub fondul de ten. În timpul lunilor de vară, vă recomandăm să aplicați zilnic pe față o cremă de zi cu SPF 50.
- Dacă doriți să stimulați capacitatea de bronzare a pielii dvs. și să o mențineți bronzată, încercați vitaminele pentru bronzare.
- Activatorii de bronzare ajută la pregătirea pielii înainte de expunerea la soare și vă ajută să vă bronzați mai repede și mai ușor.
- Nu uitați să folosiți un balsam de buze cu SPF 50 pentru a proteja pielea sensibilă a buzelor în fața soarelui de vară.
Bronzați-vă în siguranță și inteligent! Inspirați-vă din secțiunea pentru bronzare, unde vă așteaptă creme de protecție solară de calitate cu SPF 50 și 30, produse după plajă, protecție pentru păr împotriva soarelui și multe altele!