Ape florale și hidrolate

Cele mai vândute

Înviorați-vă cu o apă florală parfumată

Încercați forța florilor pe propria piele și profitați de toate substanțele prețioase pe care ni le oferă natura. Apele florale și hidrolatele oferă o senzație instantanee de împrospătare și de calmare a pielii, care devine plăcut parfumată și este eliberată de stres, de oboseală și de acnee. Au efecte hidratante și regeneratoare, de care vă puteți bucura dimineața și seara, la curățarea tenului - sau oferă înviorare în călătorii, deoarece încap în orice rucsac sau poșetă.

Ape florale comparativ cu hidrolatele

  • Hidrolatele apar ca produse secundare în procesul de distilare cu abur a uleiurilor esențiale. În timpul distilării, se eliberează uleiuri esențiale, adică substanțe solubile în grăsimi și substanțe solubile în apă sau hidrolate. Hidrolatele sunt mult mai delicate decât uleiurile esențiale și pot fi aplicate pe piele fără o diluare prealabilă. Un hidrolat pur conține 100 % extracte naturale.
  • Pentru ameliorarea proprietăților de conservare, în hidrolat se adaugă o cantitate mică de alcool, care devine astfel o apă florală.

Sfatul nostru: Păstrați hidrolatele și apele florale în frigider, pentru a le extinde durata de viață, parfumul plăcut și efectele benefice.

Efectele hidrolatelor și ale apelor florale asupra tenului și a părului

Apele florale și hidrolatele au numeroase efecte minunate - și nu doar asupra tenului. Profitați de proprietățile aromaterapeutice ale acestora, dacă aveți probleme cu somnul, pentru calmarea stresului sau pentru stimulare pe parcursul zilei. Sunt, de asemenea, un ajutor excelent la pieptănarea ușoară a părului sau pentru hidratarea vârfurilor uscate și lipsite de viață. Trebuie doar să alegeți planta potrivită.

  • Apa de lavandă este delicată cu toate tipurile de ten, inclusiv cel matur, problematic și sensibil. Calmează iritația și ameliorează simptomele acneei și ale eczemei, deoarece impune pielii un pH natural, îndepărtând sebumul, impuritățile și microflora. În plus, aroma sa liniștitoare aduce o senzație plăcută și favorizează un somn liniștit. Recomandăm folosirea unui hidrolat de lavandă și la parfumarea părului în timpul zilei.
  • Apa de trandafiri este potrivită pentru tenul uscat, sensibil sau matur, căruia îi redă prospețimea și vitalitatea, îl hidratează și îl armonizează. Poate fi folosit ca un tonic pentru curățarea tenului și regenerarea scalpul și a părului - sau pe post de compresă pentru calmarea tenului iritat. Aroma sa inconfundabilă combate stresul. Sfatul nostru: Pentru un plus de prospețime, amestecați în palmă puțină apă de trandafiri cu crema pentru ten preferată.
  • Apa de mușețel diminuează edemele, pruritul și iritațiile tenului, favorizând regenerarea acestuia. Este un ajutor excelent la demachiere și la curățarea tenului. Aroma sa atenuează migrenele și combate excesul de stres.

Apă de lavandă pentru acnee, apă de albăstrele pentru tenul gras, apă calmantă de rozmarin, apă de trandafiri pentru păr sau apă florală pentru bebeluși – la Notino găsiți ape florale și hidrolate de calitate: pentru îngrijirea zilnică a tenului, dar și, datorită efectelor aromaterapeutice, pentru stimularea mintii. Alegeți-o pe cea mai potrivită!