Treci la conținutul principal

Apa termală în cosmetică

Apa termală sau Eau Thermale izvorăște la suprafață din adâncul pământului, unde este încălzită de activitatea geotermală și îmbogățită cu o mare cantitate de minerale, care au efecte benefice asupra pielii. Este un produs pur natural, care calmează, înmoaie și revitalizează pielea. Efectele apei termale erau deja cunoscute în Grecia și în Roma antică, iar specialiștii dermato-cosmeticii moderne au doar cuvinte de laudă pentru proprietățile sale pozitive.

 

Descoperiți la notino.ro cosmeticele termale și apele termale spray, de la branduri mondiale ca Vichy, La Roche-Posay, Avène și Uriage , oferind tenului dvs. o hidratare durabilă și o înviorare rapidă.

Proprietățile apei termale

Apa termală are efecte emoliente, antioxidante, calmante și regeneratoare. Pe parcursul călătoriei sale pe suprafața pământului, apa termală devine apă minerală, deoarece leagă oligoelemente și substanțe valoroase precum fierul, potasiul, calciul, cuprul, argintul, fluoruri, manganul, seleniul și multe alte minerale benefice, în proporții variabile, în funcție de specificul sursei termale.

Efectele apei termale asupra tenului

  • Are aport de minerale, de vitamine și de alte substanțe nutritive, care iluminează, întineresc și hidratează perfect tenul.
  • Reface ph-ul tenului și calmează pielea.
  • Accelerează regenerarea tenului după acnee, reacții alergice, tatuare și expunere excesivă la soare.
  • Atenuează pruritul pielii, fiind recomandată în cazuri de psoriazis, acnee și dermatită.
  • Hidratează tenul și îi redă strălucirea sănătoasă.
  • Curăță tenul și îndepărtează celulele epiteliale moarte.
  • Protejează tenul împotriva radicalilor liberi.

Cosmetice cu apă termală

Apa termală are o gamă largă de utilizări în produsele cosmetice reparatoare. Este potrivită pentru toate tipurile de ten, nu împovărează și nici nu irită, nici cea mai sensibilă piele.

Apa termală pentru ten, sub formă de spray vă ajută să îndurați arșița verii, dar are și alte utilizări. Iluminează tenul înainte de aplicarea bazei de machiaj, deoarece reține apa în straturile superioare ale pielii și o împiedică să se evapore în timpul zilei. Pentru un aspect perfect, puteți folosi apa termală și la fixarea machiajului, care va rezista astfel întreaga zi.

Cremele faciale cu apă termală accelerează absorbția substanțelor valoroase în piele și o hidratează corespunzător. Dacă iarna aveți tenul uscat și iritat, răsfățați-l cu creme de zi și de noapte, precum și cu o mască facială cu apă termală.

Pielea uscată și predispusă la dermatită se poate irita și înroși cu ușurință în timpul demachiajului. Încercați produse demachiante cu apă termală, care curăță perfect tenul și îl eliberează de celulele cutanate moarte, asigurând totodată calmarea și regenerarea imediată.

Apa termală se găsește și în cosmeticele pentru păr – șampoanele cu apă termală calmează scalpul pruriginos și iritat și previn deshidratarea părului și a scalpului.

Veți simți efectele uimitoarei Eau Thermale, încă de la prima folosire! Tenul dvs. devine suplu, fin și proaspăt. Încercați cosmetice termale în cadrul rutinei de îngrijire zilnică a tenului - sau luați-vă la drum un spray răcoritor cu apă termală, pentru înviorare rapidă în timpul zilei.

Vă entuziasmează apa termală? Descoperiți și alte ingrediente cosmetice populare, cum ar fi ureea, probioticele sau ceramidele!

întregul text ascundeți textul