Treci la conținutul principal

Acidul salicilic

Acidul salicilic este o substanță naturală, care poate fi obținută din coajă de salcie sau de mesteacăn. Crusta măcinată este tratată cu oxidanți și filtrată, rezultând o pulbere albă cristalină, forma finală a acidului salicilic. Acest acid poate fi obținut și pe cale sintetică, dintr-un derivat al acidului acetilsalicilic. În cosmetică și în farmacie se folosesc ambele variante.

Caracteristicile acidului salicilic

Efectele acidului salicilic asupra feței și a părului variază în funcție de concentrația utilizată. În concentrație slabă, stimulează creșterea pielii, în concentrație mai mare, favorizează exfolierea sa (se utilizează în psoriazis și în acnee), iar în concentrația cea mai înaltă chiar dizolvă pielea (negii). Acidul salicilic este un ingredient important în îngrijirea tenului problematic și acneic. Poate reduce producția de sebum și curăța perfect tenul.

 

Acid salicilic pentru ten

  • Destupă porii înfundați și previne formarea punctelor negre.
  • Curăță tenul în profunzime și facilitează regenerarea micilor leziuni post-acneice.
  • Dezinfectează tenul.
  • Combate dezechilibrul hormonal care cauzează acneea.
  • Înmoaie pielea întărită și stimulează circulația sanguină.
  • Crește producția de colagen și sporește fermitatea pielii, compensează defectele pielii.
  • Are efecte exfoliante (de decojire), intensificând astfel eficacitatea altor preparate cosmetice.
  • Uniformizează nuanța tenului și calmează pielea iritată.

Acidul salicilic pentru păr

  • Combate intens mătreața și tratează scalpul gras.
  • Pătrunde în piele, o curăță și creează o barieră de protecție împotriva influențelor adverse ale mediului.

Produse cosmetice cu acid salicilic

Acidul salicilic este un compus sigur și eficient în îngrijirea tenului gras și acneic, fiind totodată un ingredient cosmetic căutat, care înlătură excesul de sebum mai bine decât alte substanțe naturale.

În lunile de vară, utilizați cremele cu acid salicilic, loțiunile tonice de curățare cu acid salicilic și alte produse care îl conțin, numai înainte de culcare. Asta deoarece, după aplicarea acestora, tenul este susceptibil la deteriorarea cauzată de radiațiile solare.

Dacă doriți să încercați un unguent cu acid salicilic, un șampon cu acid salicilic sau o gamă de produse pentru îngrijirea tenului acneic, căutați produse cu pH acid (maxim 4), deoarece acest pH favorizează deschiderea și curățarea porilor înfundați.

Concentrația acidului salicilic trebuie să varieze între 0,5 și 2 % acid conținut. La produsele faciale fără clătire, concentrația admisă este de 2 %, la produsele de păr fără clătire doar 1 %, iar, dacă acidul salicilic este folosit pe post de conservant, concentrația acestuia nu trebuie să depășească 0,5 %. Dacă aveți tenul uscat și sensibil, optați pentru o concentrație mai scăzută de acid în produs, pentru a evita iritațiile și deshidratarea.

Încercați forța unei substanțe naturale care contribuie la vindecarea acneei și curăță tenul în profunzime. Acidul salicilic nu are concurență între substanțele naturale, de aceea descoperiți chiar astăzi noua dvs. linie de îngrijire, la notino.ro!

întregul text ascundeți textul