Ceara de albine

Cele mai vândute

Ceara de albine în cosmetică: balsamuri și creme

Ceara de albine (beeswax), denumită și Cera Alba, este o substanță galbenă, produsă de corpul albinei în urma procesării metabolice a polenului și a mierii. Ceara de albine are un spectru larg de utilizare în cosmetică, datorită proprietăților sale versatile. Creează un film protector care previne pierderea apei din piele și, totodată, protejează pielea împotriva influențelor externe adverse. Ceara de albine mai este utilizată și ca agent de îngroșare și ca emulgator (permite combinarea fazelor apoase și uleioase). Este, deci, indispensabilă în producția de creme de îngrijire dense, de rujuri și de balsamuri de buze sau de ceară depilatoare.

Caracteristicile cerii de albine

Ceara de albine creează un strat protector impermeabil, care rezistă mult timp pe piele, pe care o hrănește, o calmează și o catifelează. Datorită efectelor sale regeneratoare, este un aliat de nădejde în lupta împotriva acneei sau pentru calmarea alergiilor dermatologice.

Efectele cerii de albine pe față și pe buze

  • Hrănește și umectează pielea buzelor și a întregului corp, prevenind totodată deshidratarea epidermei.
  • Are efecte calmante și accelerează regenerarea pielii.
  • Protejează pielea și previne deteriorarea acesteia.

Efectele cerii de albine asupra părului

  • Hidratează eficient și, datorită stratului protector, previne pierderile ulterioare de umiditate din păr.
  • Mărește fermitatea fibrei de păr și îi netezește suprafața, pe toată lungimea firului.
  • Redă părului strălucirea vibrantă, suplețea și vitalitatea.

Ceara de albine în cosmetică

Efectele benefice ale produselor cosmetice apicole au fost folosite încă din anul 2000 î.Hr., iar acum, dermatologia modernă se concentrează din ce în ce mai mult pe îngrijirea frumuseții și a sănătății femeilor cu ajutorul produselor apicole. Ceara de albine are un efect benefic asupra pielii, fiind potrivită și pentru tenurile sensibile, de toate vârstele. Atenție însă, dacă suferiți de alergii la produsele apicole.

Încercați popularele balsamuri de buze cu ceară de albine, care protejează buzele împotriva crăpării, chiar și în cele mai geroase zile. Rujul cu ceară de albine oferă buzelor nu doar farmec, ci și nutriție, la fel ca un balsam. Serurile și cremele faciale cu ceară de albine hidratează ușor pielea, iar cremele pentru mâini, cu ceară de albine previn uscarea pielii, chiar dacă vă spălați frecvent pe mâini.

Descoperiți oferta variată de rujuri, de creme și de balsamuri cu ceară de albine de la notino.ro și răsfățați-vă pielea și părul cu îngrijirea și parfumul acestui miracol al naturii. Iubitorilor de produse apicole le oferim și produse cosmetice cu propolis sau cu miere.

Ceara de albine și produsele care o conțin nu sunt potrivite pentru vegani, cărora însă le oferim produse cu unt de shea sau cu unt de cacao.