Hamamelis în cosmetică
Spuneți adio porilor dilatați și iluminați-vă tenul! Hamamelis virginiana este un arbust nord-american cu flori viu colorate, care seamănă cu arborele de alun – cunoscut, în limba engleză, sub numele de "witch hazel", adică nucul vrăjitoarelor. Unele dintre părțile sale sunt folosite pentru a produce un extract vegetal puternic care are efecte excepționale asupra tenului.
Caracteristicile Hamamelisului
Hamamelisul conține o varietate de antioxidanți, flavonoide, taninuri și procianidine, antiinflamatoare și calmante. Prin urmare, este utilizat nu numai în preparatele cosmetice, ci și în creme și preparate împotriva varicelor, pentru favorizarea vindecării și dezinfectarea pielii.
Efectele Hamamelisului virginiana asupra tenului
- Este astringent, strânge porii.
- Curăță, tonifică, calmează și luminează tenul.
- Facilitează microcirculația cutanată.
- Favorizează hidratarea tenului prin fixarea umidității.
- Reduce producția de sebum și combate apariția acneei.
- Poate contribui la îmbunătățirea stării eczemelor, a dermatitei și a altor manifestări inflamatorii.
Produse cosmetice cu Hamamelis
Apa de hamamelis sau hidrolatul de hamamelis se folosește în produsele cosmetice ca tonic, cel mai adesea pentru tenul gras și problematic. Datorită substanțelor pe care le conține, poate calma pielea iritată și înroșită, favorizează hidratarea acesteia, strânge porii și elimină excesul de sebum.
Pe locul al doilea, veți găsi hamamelis în spumele de curățare, geluri și alte produse antiacneice sau de îngrijire generală a pielii.
Când alegeți produse de îngrijire a tenului cu Hamamelis, asigurați-vă că conținutul de alcool este minim, de preferință deloc. Adesea, în procesul de extragere a substanțelor benefice din Hamamelis se folosește alcoolul, care usucă tenul și cu siguranță nu este benefic pe termen lung.
Încercați și dvs. tonicul facial sau gelul de curățare a feței și bucurați-vă de un ten proaspăt și calmat. Iar dacă aveți de-a face cu acneea, porii sau tenul gras, descoperiți și alte ingrediente active ale produselor cosmetice, cum ar fi acizii AHA, acidul salicilic sau cânepa.