Parfumuri de ambră

Descoperiți lumea parfumurilor de ambră, care încălzesc chiar și cea mai rece zi. Combinația de tonuri de pământ, cu lemn dulce și miere adaugă compoziției ambrate un suflu oriental, care se simte pe piele, chiar după multe ore de la aplicare. Parfumul de ambră influențează pozitiv starea de spirit, conferind calm și bună dispoziție.

 

Caracterul aromei de ambră:

Aroma de ambră este pământie și orientală. Este o combinație de lemn dulce, cu condimente și miere. Tonurile sale sunt calde, catifelate, cu tonuri dulci-sărate de tutun. Ambra evidențiază perfect celelalte ingrediente ale parfumului și le prelungește persistența.

Cum se obține aroma de ambră:

Ambra gri, pe bună dreptate denumită „aur marin", este o substanță solidă, cerată, care provine din tractul digestiv al cașaloților. După regurgitarea sa, plutește pe mare, bucățile putând fi găsite pe coastă. Importante sunt vechimea și tipul ei. Este de dorit ca ambra să „înoate” în ocean cel puțin 20 de ani. Uneori se utilizează și tinctură de ambră, veche de 60 de ani. Ambra gri este însă foarte rară și scumpă, iar în parfumerie se folosește cel mai des un înlocuitor sintetic.

Parfumurile de ambră sunt produse în prezent din rășină labdanum, din boabe de tonka sau din semințe de prune. Pentru un acord catifelat mai verosimil, se adaugă uneori un strop de vanilie, tutun, migdale sau benzoină.

Cedați seducției parfumurilor de ambră, oferindu-vă căldura lor luxoasă în zilele reci. Mierea aromei de ambră vă va însoți pe tot parcursul zilei, iar farmecul acestui parfum oriental va trezi admirație oriunde mergeți. Descoperiți parfumul de ambră ideal pentru dumneavoastră, la notino.ro.

întregul text ascundeți textul

12

12 Vezi mai multe