Parfumuri de vanilie

Cele mai vândute

Aroma dulce, înviorătoare și afrodiziacă a vaniliei a fost folosită în scop de seducție, încă din vremuri străvechi. Toată lumea cunoaște aroma plăcută a vaniliei. Sporește buna dispoziție, induce o stare de euforie și ameliorează stresul. Vanilia se obține din păstăile de vanilie - o orhidee cățărătoare, cu superbe flori galbene. Provine din Mexic, unde era iubită de vechii tolteci și azteci. Astăzi se cultivă și în Caraibe, în Indonezia și, mai ales, în Madagascar, cel mai mare producător de vanilie din lume.

Caracterul aromei de vanilie:

O aromă dulce, plăcută și gurmandă. Vanilia de Bourbon are o aromă fină, lemnos fumurie.

Cum se obține aroma de vanilie:

Păstăile de vanilie sunt recoltate necoapte, după aproximativ 8 luni. Ulterior, ele sunt uscate și fermentate, pentru a se forma cristalele aromatice de vanilină, responsabilă pentru uimitoarea aromă dulce și gurmandă a vaniliei. Tot acest proces este foarte complex și costisitor, motiv pentru care, astăzi, aroma de vanilie este adesea produsă sintetic.

Parfumurile de vanilie sunt foarte seducătoare, fără a da impresia de ieftin sau de superficial. Îndrăgostește-te și tu de aroma lor caldă și alege-ți cel mai bun parfum de vanilie pentru personalitatea ta!

întregul text ascundeți textul